Afgelopen zondag won Formule-1 coureur Max Verstappen in stijl de Grand Prix van Frankrijk en verstevigde daarmee zijn leiderspositie in het klassement voor de wereldtitel. Het seizoen is nog lang, er worden 23 Grand Prixs verreden en die van Frankrijk was de achtste, maar Verstappen lijkt toch een goede kans te maken op de wereldtitel dit jaar. Max Verstappen wordt in september 24 en hij is een soort Mozart van de Formule -1, een uitzonderlijk begaafd wonderkind dat op een al hele jonge leeftijd verbazingwekkende prestaties leverde.

Dat maakt natuurlijk erg nieuwsgierig naar zijn radix en naar wat daar nu in gaande is, helaas zijn er geen echt betrouwbare geboortegegevens beschikbaar zoals bijvoorbeeld van een geboorte-acte. Het beste wat er is, valt in de categorie Dirty Data, wat wil zeggen dat je wel erg kritisch moet blijven als je er een horoscoop mee maakt. Niettemin is de radix, met deze tijd gemaakt, te bekijken door op de download-link hieronder te klikken, er zijn namelijk een sterke aanwijzingen  dat de Dirty Data wel degelijk kloppen, iets wat je  overigens alleen kunt zien als je de belangrijkste klassieke technieken gebruikt.

Wat je eigenlijk het laatste zou moeten doen in een systematische interpretatie van de radix, de analyse van het Maanhuis, bekijken we als eerste omdat het zo sprekend is. Het is Al Zubra, de Leeuwenmanen in het Arabisch, maar een betere naam zou De Rug zijn. De Leeuwenster Zosma op de rug van de Leeuw is de heersende ster in dit huis en het bijbehorende beeld is een zegevierende gewapende krijger met een speer, die op de rug van de Leeuw rijdt! Dat maakt wel heel goed duidelijk wat een Maanhuis is, een centraal sturend thema dat bepalend is  voor belangrijke beslissingen en concrete ontwikkelingen in het leven. De traditionele face- en graadbeelden behorend bij de Ascendant  zijn ook treffend, het face-beeld is twee vechtende mannen en het graadbeeld een man met een speer.

Wat je verder bijna niet kan ontgaan, is Mercurius de planeet van precisie, techniek en beweging die uitzonderlijk sterk staat in verhoging en domicilie. De dagsnelheid van Mercurius is met 107 boogminuten maximaal, nog sneller dan dat kan de planeet niet bewegen. Zo boven, zo beneden. Mercurius staat in het sterke elfde huis van de “vruchten van je arbeid”, waarvan hij ook de heerser is en hij staat op Labrum een ster van het noodlot, wat in deze context wil zeggen dat Mercurius een zeer bepalende invloed in zijn leven zal hebben. Dat de Maan als de planeet van de meer intuïtieve hersenhelft conjunct Mercurius staat, is ook niet gek.

Superovervloed en Overwinning

De planeetpunten, die speciale zeer sterke motieven in het leven aangeven, concreet en psychologisch, zijn ook een schot in de roos. De planeetpunten worden berekend op basis van de Ascendant en zijn dus uiterst geboortetijdsgevoelig. Het Mercurius-punt staat via antiscion in oppositie met Mercurius, wat die toch al zo uitzonderlijk sterke Mercurius nog mercurialer maakt, de oppositie wijst op het element van confrontatie dat er in zit. Het Saturnus-punt van gevangenschap en beperking staat conjunct de descendant van tegenstanders, fijn voor Max, het Jupiter-punt van overwinning staat via antiscion conjunct Heer 1 – Max – en het Venus-punt van “super-overvloed” ook!

Het Zonnepunt van overvloed en toekomst valt via antiscion op Jupiter op het IC van vaders, hij leerde het vak van vader Jos, die ook al coureur in de Formule-1 was. De Zon is Heer 10 van het beroep en als je de huisheerschappij van de planeet meeneemt naar zijn essentie in het bijbehorende Pars is  het helemaal sprekend. Horoscopen waarin veel planeetpunten conjuncties / opposities met 2 ° orb  – al dan niet via antiscion – maken met andere astrologische factoren geven vaak bijzondere prestatie aan.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *