We onderbreken de serie over de lunaren van de Amerikaanse presidentskandidaten om te schrijven over tsja wat anders dan Corona? Om te beginnen, kijken we terug naar wat ik een jaar geleden op deze blog schreef over de toen nieuwe Ramingress (berekend voor Brussel).  Voor de duidelijkheid heb ik de tekst van toen gecursiveerd.

Goed, wat mogen verwachten van het komende jaar in Europa? Zullen de spanningen verminderen of moeten we ons, en dat lijkt waarschijnlijker, schrap zetten?  Het eerste wat opvalt is de koninklijke Zuidschaal op de ascendant en dat is niet al te aangenaam. De Zuidschaal, de Vuist der Gerechtigheid, stelt rigoreus orde op zaken zonder veel aanzien des persoons, er wordt met harde hand een nieuwe balans geschapen. Je kunt geen omelet bakken zonder eieren te breken. Mars is Heer 1 en staat in vernietiging in Stier in het zevende huis van de ander, wat niet al te fijn is voor de samenwerking natuurlijk. Mars staat ook nog eens op de Zwaardhand van Perseus waarmee de Kop van Medusa wordt afgehakt, dit is ook vlakbij Algol de grote koppensneller en crisis-ster.  En natuurlijk is er hier ook de gespannen toenemende Volle Maan, waarbij de Zon in deze horoscoop Heer 10 is en die de komende breuk illustreert.

Verder valt de constellatie Saturnus-Pluto-Zuidknoop rond cusp 3 van routine- bewegingen op, dat er bij Brexit problemen zullen komen rond routineprocedures en vervoer zal duidelijk zijn. Al met al, een horoscoop met toegenomen spanningen vergeleken met die van vorig jaar, maar dat is ook wel iets dat je kon verwachten.

Het terugkijken naar voorspellingen is uitermate leerzaam, al kan het soms hard zijn( veel astrologen na-spellen daarom alleen, dan heb je altijd gelijk). Voorspellen kan, maar de mogelijkheden van de uitwerking van een bepaalde stand zijn groot en dat maakt het een wat glibberige aanlegenheid. Vorig jaar rond deze tijd draaide het vooral om Brexit (wat was dat ook al weer, weet u het nog?) en dus ging de duiding die kant op. Maar als je daar even door heen kijkt, is de duiding, vooral dank zij de vaste sterren tamelijk adequaat voor de huidige crisis, de ingress 2019 blijft geldig tot de komende ingress die op 20 maart in gaat.

 Wat je eruit kunt leren, is dat je bij het voorspellen natuurlijk altijd op de actuele context moet letten, maar dat je toch ook  moet proberen verder moet kijken, tenslotte is een ingress een jaar lang geldig. Wat ik vorig jaar vergat, is dat Mars op Algol, de Kop van Medusa, in de ingress precies op de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter (ook op Algol dan natuurlijk)  valt uit 2000! Wat wil zeggen dat het grote crisispotentieel van de Grote Conjunctie in 2020 dit jaar nog een keer stevig wordt geactiveerd. Kijk dus bij het duiden van een ingress altijd even naar de geldige Grote Conjunctie.  

En hoe zit het dan met de komende ingress (klik op de download-knop  hierboven om de ingress te kunnen bekijken, locatie is Brussel)? Dat ziet er zeker beter uit, geen genadeloze Zuidschaal meer, geen malefic Heer 1 in vernietiging op koppensneller Algol meer. Op de Ascendant staat de bevlogen krachtige Altair, de hoofdster van de Adelaar wat geen kwaadaardige ster is. Saturnus / Heer 1 staat op het punt het nare twaalfde huis van isolatie (!)  te verlaten en op de Ascendant te komen, waarbij Saturnus ook nog toeneemt in essentiële waardigheid. Jupiter is Heer 10, de heer van een van de twee belangrijkste huizen en staat in het isolerende twaalde huis conjunct Pluto, hier hier zien we de effecten van de Corona-crisis die zich ook in het nieuwe astrologische jaar jaar nog wel zullen doen gelden.

Dat is wel te verwachten, al kunnen we zonder meer concluderen dat deze ingress veel minder gepannen is dan die van vorig jaar. Daar komt bij dat in december de crisis-GC uit 2000, die twintig jaar lang zulke grote problemen heeft veroorzaakt, definitief eindigt.  Corona is Medusa’s laatste ademtocht.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *