Afgelopen week werd Lionel Messi voor het vijfde achtereenvolgende jaar verkozen tot beste voetballer van de wereld en mocht hij de gouden bal in ontvangst nemen. De horoscoop van Messi moet wel duidelijke tekenen van groot succes laten zien, klik op de link hieronder om de radix van deze gouden voetballer te kunnen bekijken ( de geboortetijd is afkomstig uit zijn biografie).

LIONEL MESSI

Een van de grote vragen in de astrologie is of je groot succes in een radix duidelijk kunt zien. Het zou een mooie test zijn om een astroloog 10 horoscopen voor te leggen, waaronder die van bijvoorbeeld drie beroemheden. Zou de astroloog deze er uit halen?  Een ding is zeker, dat lukt niet als je de vaste sterren negeert zoals de meeste moderne astrologen doen. De sterren zijn een onmisbaar, cruciaal onderdeel van de horoscoopduiding en wie ze weg laat, mist meer dan de helft van de horoscoop. Als het over succes gaat, zijn naast de vaste sterren ook planeten in de hoeken belangrijk en de synastrie met de prenatale eclips en lunatie (een lunatie is een Volle of een Nieuwe Maan).

Bij Lionel Messi is het ook direct duidelijk dat hij onder een zeer gunstig vast gesternte is geboren! Want op zijn ascendant staat de koninlijke ster Aldebaran, die veel succes geeft en een zuiver martiaal karakter heeft. Zo’n krachtige Mars-ster op de ascendant is natuurlijk niet gek voor een sportman, maar dat is niet het enige, ook de Maan staat op Aldebaran. De Maan als het tweede Licht in een hoekhuis op deze ster van groot succes zou op zich al heel gunstig zijn, wat een concentratie van kracht!

LIONEL MESSI

De Maan maakt een conjunctie met Venus Heer 5 van sport en spel, die dus ook in het eerste huis staat en op de ster Rigel uit Orion, de Jager. Rigel, met een Jupiter-Mars karakter is een ster van de eerste magnitude, heel helder dus en sterren van de eerste magnitude geven ook veel succes. Heer 10 van beroep is Jupiter die in sterke receptie (Jupiter in een Mars-teken en Mars in het verhogingsteken van Jupiter ) met Mars van sport staat, wat beroep en sport dus sterk verbindt. Mars staat op Pollux, weer een koninklijke ster, Pollux heeft, net als Aldebaran een zuiver Mars-karakter. In deze horoscoop vinden we dus drie standen op koninklijke sterren, die allemaal een zuiver Marskarakter hebben!

Op basis van deze duiding alleen al, zou je hebben kunnen voorspellen dat deze radix meer dan gewoon succes belooft, het is een soort Mars-koning die hier uit naar voren komt. Dat kun je zonder vaste sterren te bekijken, eenvoudigweg niet zien. Dat het succes hem geen windeieren zal leggen, is ook duidelijk, de Maan is Heer 2 van bezit en staat dus heel sterk conjunct de ascendant op Aldebaran, die ook materieel succes schenkt. Deze horoscoop maakt ook duidelijk dat je niet per se essentieel sterke planeten nodig hebt om te kunnen slagen. Jupiter is de enige planeet van Messi die essentieel wat sterker is, in deze nachthoroscoop staat hij in tripliciteit ( in een passend element). Dat is natuurlijk wel gunstig temeer omdat Jupiter als Heer 10 van beroep ook nog in het krachtige elfde huis staat, maar echt indrukwekkend is het niet.

Messi heeft dus een zeer overtuigende verzameling krachtige vaste steren die allemaal met strijd, succes en jacht te maken hebben en hij heeft vier planeten in hoeken waarvan er twee in het eerste huis staan. Maar wat laat de derde check op mogelijke beroemdheid zien, de horoscoop van de eclips die aan de geboorte vooraf ging? Deze horoscoop wordt berekend voor de geboorteplaats en is te zien door op de onderstaande link te klikken.

MESSI ECLIPS

Het gaat bij deze analyse om de hoeveelheid synastrie tussen de eclips en de radix. De eclipsgraad op 8 graden Ram maak een conjunctie met Jupiter en deze conjunctie valt via spiegelpunt (planeetposities gespiegeld in de as nul graden Kreeft-nul graden Steenbok) op het radix-IC. Dat is een sterke verbinding met een hoek. De dispositor van de eclips Mars maakt een nauw sextiel met de radix-Mars en het eclips-MC staat driehoek Venus Heer 5 in het eerste huis van de radix. Er is een redelijk sterke synastrie, maar gecombineerd met de kracht die uit de verdere analyse naar voren kwam, is het ruim voldoende om het vermoeden van roem te bevestigen.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *