De afgelopen weken werden hier de mundane horoscopen bekeken die de zware aardbeving in Taiwan van 3 april lieten zien. Dat waren de eclips die vooraf ging aan de aardbeving en de ingresshoroscoop van de intrede van de Zon in de Ram, berekend voor de hoofdstad Taipei. Beide horoscopen zagen er gevaarlijk uit, waarbij vooral de aardbevingsplaneet Mercurius een belangrijke rol speelde. Dat liet dus zien dat er iets ergs zou gaan gebeuren tijdens de werkingsperiode van beide horoscopen, voor de ingress is dat tot aan het moment van de ingress van het jaar daarop, voor de eclips tot aan de volgende eclips.

Lunatie Aardbeving Taiwan

Twee weken

Met de ingresshoroscoop en de eclipshoroscoop heb je nog geen voldoende precieze tijdsbepaling dus, een jaar of een maand of drie , dat is te lang. Je moet toch wel tot een paar weken zien te komen waarin het gevaar heel groot is. Daarvoor zijn de lunatiehoroscopen geschikt, de horoscopen van het exacte moment van de Nieuwe Maan of de Volle Maan. Een eclips is een zeer speciale lunatie zoals we vorige week uitlegden, een lunatie die dichtbij de Knopenas valt en daarvan zijn er maar vier per jaar. Van de lunaties echter zijn er iedere maand twee dus zit je daarmee op een tijdsschaal van twee weken!

Locatie

Dat is natuurlijk al behoorlijk wat preciezer en zo komen langzamerhand in de buurt van een echte voorspelling.  De horoscoop van de lunatie, in dit geval van de Volle Maan, ongeveer een week voor de aardbeving wordt berekend voor de hoofdstad, dit is een ramp die het hele land betreft. Maar natuurlijk is behalve de tijd toch ook de precieze plaats van belang maar daar gaan we nu niet op in, een probleem tegelijk! Een aardbeving in het noorden van Taiwan is niet hetzelfde als een aardbeving in het zuiden.

Doodshuis

De lunatiehoroscoop is helaas niet zo duidelijk als de ingress- en de eclipshoroscoop. Dat is wel de realiteit van de astrologie, er zit wel eens een horoscoop tussen die minder uitgesproken is. De kosmos is een realiteit en geen ideëel concept dat perfect in elkaar steekt. Toch zijn er wel aanwijzingen in de horoscoop te zien die behoorlijk verontrustend zijn. Zo staat de lunatie zelf in de huizen 2 en 8, waarbij de Zon, Heer 1 van het land in het achtste huis van de dood staat. Bij een Volle Maan heb je natuurlijk automatisch een oppositie van de Lichten maar zeker niet altijd is een van de Lichten ook Heer 1 van het land.

Poseidon

Aardbevingsplaneet Mercurius is in deze horoscoop niet in het spel, maar we  wisten al door de ingress en de eclips dat de kans op een aardbeving groot is. De lunaties zijn toch voornamelijk een instrument voor tijdsbepaling, vergelijkbaar met de lunaar in de radixastrologie. Wat wel op valt, is dat Uranus van pijnlijke beperking zeer benadrukt op het MC valt en Neptunus via antscion bijna op de lunatie staat. Bijna  ,want als we de gebruikelijk orb voor antiscia strikt toepassen, is hij niet in orb maar ja het gaat om een stand met beide Lichten dus misschien kan je het wat ruimer nemen. Verdere indicaties zijn de beide malefics in een hoekhuis, Saturnus die een sextiel met Heer 8 maakt en Heer 10 pal op Cusp 8. Het had wat duidelijker gekund maar het is voldoende om je voorzichtig te maken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *