Een zeer spraakmakende talkshow zal binnenkort van de TV verdwijnen, De Wereld Draait Door (“DWDD”)  met als onbewist middelpunt gastheer Matthijs van Nieuwkerk. DWDD was bepaald geen eendagsvlieg, 15 jaar lang werd het op doordeweekse dagen uitgezonden op prime time en ook nu op het moment van stoppen scoort het nog steeds heel erg goed. DWDD heeft carrières gemaakt vooral van muzikanten maar ook van cabaratiers en wetenschappers, een optreden in het programma stond garant voor grote publieke belangstelling, het is zeker de meest invloedrijke en succesvolle talkshow van de afgelopen twintig jaar.

In de radix van DWDD moeten dus ook wel de nodige opvallende standen te zien zijn en de geboortehoroscoop van DWDD, berekend voor het tijdstip van de eerste uitzending stelt niet teleur (klik op de download-knop hierboven om de DWDD-radix te kunnen bekijken). Wat direct in het oog springt, zijn de drie planeten die in de hoekhuizen staan, de Maan als een van de Lichten in het tiende huis van de publieke activiteit, niet gek voor succes en de Grote Benefic, de expansieve Jupiter met praatplaneet Mercurius in het zevende huis van de ander. Veel planeten in hoekhuizen is een van de belangrijke indicatoren van groot succes, je kunt je dan immers heel krachtig manifesteren in de wereld.

RRRRR

Een van de handelsmerken van DWDD was de haast, er was een zeer strakke regie over de tijd, de door-rollende RRRR waarmee het programma wordt aangekondigd laat er geen twijfel over bestaan, men gaat nu niet even rustig zitten reflecteren. Alle drie de planeten in de hoekhuizen bewegen duidelijk sneller dan gemiddeld, zo boven zo beneden, wat er boven is zal er ook beneden zijn. Jupiter is natuurlijk ook de planeet die niet zo van grenzen houdt en die Jupiter staat niet alleen dicht bij de descendant maar ook nog eens op de koninklijke ster Spica die meer succces brengt dan je in eerste instantie zou mogen verwachten. Jupiter is daarnaast Heer 9 van denkbeelden en de maatschappelijke thema’s die in DWDD aangesneden werden, waren vaak het gesprek van de dag.  Naast planeten in hoekhuizen zijn krachtige vaste sterren een voorwaarde voor groot succes.

Spica, Wega, Algol

De snelle Maan, Heer 5 van vermaak in het tiende huis staat op Wega, de krachtige hoofdster van de artistieke Lier van de eerste magnitude en ja muziek was altijd een belangrijk thema. Spica en Wega is al aardig wat, maar Heer 1 / Mars staat aan het begin van de zone van Algol die niet alleen rampen brengt maar ook een glamour-achtige aantrekkingskracht geven kan (wat ook samen kan gaan). Donald Trump heeft Algol op zijn MC staan en een deel van zijn grote succes ontleent hij aan deze positie. Naast hoekplaneten en vaste sterren zijn ook de zeven planeetpunten belangrijk omdat ze een heel speciale focus  laten zien.


Planeetpunten zijn de zuivere planeetenergieën  waaruit de planeten zijn “gemaakt” en een conjunctie of een oppositie met zo’n planeetpunt (vergeet antiscia niet!) met een radixfactor of onderling maakt zo’n punt in het leven actief. Laat het duidelijk zijn dat dit niet alleen psychologisch is, maar net zo goed concreet!In deze horoscoop staat het Punt van Mercurius (Asc + PF –PS) op de descendant, de Mercurius–essentie pal op de cusp van het huis van anderen. Een talkshow ja. Het Venus-punt valt op die prominente Jupiter op Spica, het bleef altijd harmonisch en leuk, om niet te zeggen politiek zeer correct. De punten van Jupiter (Asc + Jup – Pars Solis ) en de Zon (Pars  Solis, Asc + Zon-Maan) staan conjunct in het tiende huis, het zijn de punten van overvloed en van overwinning, tsja. Aan de hand van de punten kun je dus goed zien hoe precies de astrologie is, vijf minuten later staat het Mercurius-punt, de essentie van het praten niet meer op de descendant!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *