Het is kommer en kwel in het perfide Albion, als gevolg van de Brexit zakt de economie verder in, premier May wankelt van de ene blunder naar de volgende stommiteit, en er waren die rampzalige flat-brand en de vele aanslagen. Maar gisteren kwam er dan eindelijk eens een keer wat positief nieuws, waar de Britse media dan ook meer dan gretig aandacht aan besteedden. Het voormalige enfant terrrible van de Windsors en de tweede zoon van Charles en Diana, prins Harry, gaat trouwen. Hij vroeg de Amerikaanse gescheiden actrice Meghan Markle ten huwelijk, die ook nog eens geen blauw bloed in aderen heeft. In het verleden was een huwelijk met een gescheiden burgermeisje voor de koninklijke familie een absolute  faux pas, maar zelfs Elisabeth ziet nu geen bezwaren. De Engelsen hebben weer iets om naar uit te kijken .

MEGHAN MARKLE

Het is interessant om  een blik op te werpen op de horoscoop van Meghan Markle, die onder meer bekend werd door haar rol in de populaire Netflex-serie Suits, klik op de link hierboven om haar radix te kunnen bekijken.Haar ascendant valt in een krachtig deel van de dierenriem, in het laatste stuk van de Kreeft, precies tussen de vaste sterren Procyon en Pollux. Het is in zo’n geval altijd de vraag welke ster van de twee we moeten kiezen en het principe bij de selectie is: degene die er het dichtste bij staat. Nu staat Procyon net ietsje dichterbij dan Pollux, maar Pollux staat van de twee weer het dichtste bij de zodiak. Pollux is een koninklijke ster die veel succes schenkt en een ster van strijd in wereld, Pollux heeft een pure Mars-natuur. Dat zou natuurlijk wel passend kunnen zijn gezien haar grote succes en ook omdat Markle een strijdbare voorvechtster van vrouwenrechten is.

 

                              MEGHAN MARKLE

Aan de andere kant, ook Procyon kan veel succes geven, als zeer heldere hoofdster van de Kleine Hond is hij verbonden met het verhaal van het handige beest dat de gevestigde machten te slim af. Dat zou ook weer goed kunnen passen bij haar strijd voor de positie van vrouwen, de Kleine Hond staat op wacht voor prinses Europa, een symbool voor de ziel en het vrouwelijke. Welke ster ook de grootste invloed heeft (en we kunnen ze misschien wel alle twee mee duiden), ze zijn allebei verbonden met groot succes en strijdbaarheid en dat is er zeker. Daar komt nog eens de Zon bij, die als Heer 2 bij cusp 2 essentieel sterk staat in eigen teken en een driehoek maakt met het MC met een zeer kleine orb. Dat is niet gek voor de financiën en voor succes, het verbindt de stralende koninklijke kracht van de Zon met de loopbaan.

De heerser van het tiende huis is Mars die in val in het twaalfde huis staat, maar die zwakte wordt gecompenseerd door weer een nauw aspect van Heer 10 op het MC en de plaatsing van Mars op weer een Hondster, de zeer krachtige Sirius. Via een aspect of een wederzijdse receptie kan een planeet ontsnappen aan een plaatsing in het verzwakkende twaalfde huis. Er zijn dus behoorlijk wat aanwijzingen voor succes, maar zien we ook het “hoge” huwelijk terug? De koninklijke Zon driehoek MC en de koninlijke Pollux op de ascendant kun je als aanwijzingen in die richting zien, maar om dit specifiek te onderzoeken kijk je naar Heer 7. Heer 7 is een verhoogde Saturnus die conjunct Jupiter de planeet van de adel staat, en verhoging heeft iets te maken met onwerkelijkheid, wat dus allemaal wel past bij een sprookjeshuwelijk in hoge kringen.

Jupiter, de planeet van de hogere kringen en de adel, wordt nog benadrukt door de voor de liefde relevante Arabische punten. Het planeetpunt van Venus (formule Asc + Pars Solis – Pars Fortunae) staat op 8.29 Ram in oppositie met Jupiter. Het Pars van het Huwelijk (formule: Asc + Cusp7 – Venus) staat op 5.26 Boogschutter in sextiel met Jupiter en onder dispositie van Jupiter. De specifieke nadruk ligt dus sterk op Jupiter en niet zozeer op de Zon, en dat klopt ook wel want Harry zal als vijfde in de lijn van opvolging hoogstwaarschijnlijk nooit koning zijn.

MEGHAN MARKLE PROGRESSIES

Wat laten de progressies van het moment zien? Daar mogen we natuurlijk wel de nodige ontwikkelingen verwachten. Het eerste dat opvalt is dat de Maan, die ook Heer 1 is en dus extra belangrijk, over de descendant gaat en van het ene Saturnusteken naar het andere. Saturnus is Heer 7 dus de focus blijft sterk op relaties, alleen verandert er iets (tekenovergang), het wordt vast, de Maan (ook Heer 1) gaat de vaste Waterman binnen. Het Pars Fortunae herhaalt de focus op Saturnus / heer 7-omdat het PF de Steenbok in gaat en daarmee Saturnus / Heer 7 activeert. Het Pars Solis (formule is het omgekeerde van die van het PF), de essentie van de energie van de Zon, gaat richting MC  (het PS beweegt achterwaarts in progressie) wat op een koninklijk hoogtepunt wijst. De progressieve Zon staat op het Pars Fortunae, de essentie van de energie van de Maan, het vrouwelijke en zo zien we een zeer toepasselijk verbinding van het mannelijke en vrouwelijke. Ook de hier niet afgebeelde solaar windt er geen doekjes om, Saturnus , Heer 7 uit de radix staat daarin pal op het MC het hele jaar te domineren.

                            MEGHAN AND HARRY

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *