Terwijl alle ogen gericht zijn op Oekraïne, liepen de afgelopen weken de spanningen in het Verre Oosten ook hoog op. Na een bezoek van Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, aan Taiwan begon de Volksrepubliek China aan een reeks militaire oefeningen rond Taiwan. Het luchtruim van de eilandpubliek werd daarbij meerdere malen geschonden. De Volksrepubliek China zal dat anders zien, ze beschouwt Taiwan immers als deel van haar grondgebied en dus kan er geen sprake zijn van enige schending.

Het Zeemonster

Ondanks de intimiderende oefeningen kwam het nog niet tot een echte aanval, maar het is duidelijk dat China Taiwan ooit zal gaan bezetten. De vraag is niet of ze dat gaan doen, de vraag is wanneer ze het doen. De horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter van 2020 gemaakt voor Peking, die laat zien hoe de komende 20 jaar er voor Peking uit zullen zien, bevestigt dat idee. Oorlogsplaneet Mars staat in die horoscoop op de Descendant op de ster Baten Kaitos uit het Zeemonster, het ondier dat de op een eiland vast geketende Prins Andromeda dreigt te verslinden!

De Gier

Om te zien waneer het potentieel aangegeven door de Grote Conjunctie los zal komen, kun je solaren en zelfs ook lunaren maken op basis van de horoscoop van de GC. De GC zelf wordt hier nu niet afgebeeld, de horoscoop die we hier geven is de opvallende solaar die in gaat op 22 december dit jaar. Die solaar laat dus zien wat China zal gaan doen in 2023.Wat direct in het oog springt, is het MC dat op noodlotsster Terebellum staat, wat wil zeggen dat iets dat al langer in de lucht hing zich nu zal gaan voltrekken.

Pluto staat op op het MC, wat niet geruststellend is en de knopenas, aanduider van belangrijke keerpunten, ligt over de Asc/Desc -as. Oorlogsplaneet Mars, Solaarheer  7 van tegenstanders valt op de zeer martiale Aldebaran, het Oog van de Stier dat geobsedeerd naar zijn stoffelijke buit staart. Deze dus zeer martiale mars is in oppositie met Heer 1 uit de horoscoop van de Grote Conjunctie zelf  die op de al even martiale Antares valt! Mars is ook nog eens in oppositie met de solaar-Maan op cusp 8 van de dood en via antiscion valt Solaarheer 1 (China dit jaar) op deze Maan-Mars oppositie. Heer 1 is conjunct Wega, de Adelaar ofwel de Gier die neerdaalt, wat niet erg fijn is. Hoewel ook de nu geldige solaar er niet echt vredig uit ziet, is deze solaar wel heel gespannen!  We mogen dus actie van China verwachten in 2023, waarschijnlijk in maart/april.       

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *