Afgelopen weekend was de eerste ronde van de verkiezingen voor het Franse parlement de Assemblé, die altijd ongeveer een maand na de verkiezing van de president wordt gehouden. In deze eerste ronde die per district is ingedeeld, kunnen alle partijen mee doen maar alleen de twee winnaars gaan door naar de tweede ronde. Wie dan de tweede ronde wint, krijgt de zetel in het parlement. Nu heeft deze eerste ronde een opmerkelijk resultaat gehad, de partij NUPES onder leiding van Jean-Luc Mélenchon heeft meer stemmen gekregen dan de partij van de herkozen president Macron.

De grootste partij van Frankrijk is daarmee een onvervalst linkse partij geworden, wat overigens niet betekent dat NUPES ook in het parlement de grootste zal worden vanwege het districtenstelsel. Wat het wel laat zien, is dat niet alleen populistisch rechts op de waardering van de kiezer kan rekenen maar nu ook populistisch links. NUPES is het geesteskind van Mélenchon die de afgelopen jaren uitgroeide tot het gezicht van links dat al dood verklaard was, maar nu een opmerkelijke wedergeboorte beleeft. Het is dus interessant om eens een blik te werpen op de horoscoop van deze linkse leider, die het de Macron-liberalen nu zo moeilijk maakt.

Mercurius is in deze horoscoop erg belangrijk want hij is zowel Heer 1 van de persoon ‘’in zijn leven” als Heer 10 van de baan. Mercurius staat essentieel erg sterk maar wel in het verborgen twaalfde huis. Via antiscion echter wordt hij ‘’bevrijd” uit dit malefic-huis en komt in conjunctie te staan met Jupiter, de planeet van visie, politiek, en beleid, die zich in het sterke zevende huis bevindt. Daar is de verbinding met de politiek en het is een opmerkelijke verbinding. Het is een antiscion wat verborgen of geheim kan zijn, maar ook op iets kan wijzen dat niet op de standaardmanier wordt gedaan. Daar komt nog bij dat zowel Mercurius, Heer 1 en 10 en politiekplaneet Jupiter retrograde zijn, en dus tegen de gebruikelijke gang van zaken ingaan.

Vers Rood Vuur

Hier zie je dus waarom hij stevig links en maatschappijkritisch is en geen soepel meevloeiende liberaal. Deze Jupiter-Mercurius conjunctie valt op Alperatz, het hoofd van de prinses Andromeda, die door de ridder op het Vliegende Paard Perseus van het Zeemonster (Macron) wordt gered. In zijn eerste huis en daarom extra belangrijk staat Saturnus, die net naar zijn verhoging is gegaan. Zo’n planeet in de radix die net het teken heeft gewisseld, krijgt altijd extra nadruk als een belangrijk motief. Saturnus zijn de armen en behoeftigen, die niets hebben en die verhoogd gaan worden. Ook Mars heeft net het teken gewisseld en is uit zijn val gekomen, het  verse vuur van de rode strijd is zojuist vrij gekomen.    

Labrum

Zijn Zon essentieel sterk in eigen teken Leeuw weet hoe hij de leider moet zijn en de plaatsing van de Zon op het hart van de Hydra Alphard geeft hem inzicht in duistere emotionele onderstromen en hoe deze te benutten. Dat deze Zon in oppositie staat met het Pars van de Zon, geeft er nog veel meer kracht aan maar wel als oppositie, als tegenkracht. Het andere Licht de Maan staat opvallend op de Descendant, de Maan is het volk en luister eens naar hem, hij brengt zeker effectief emotie over. Op het MC staat de machtige Betelgeuze een van de hoofdsterren van de ruige jager Orion en prima voor succes. Op de Ascendant valt Labrum de Beker die gevuld moet gaan worden aan de bron, verbonden met de zoektocht naar het goede en het schone te midden deze aardse misère. In radicale linkse politiek kunnen al deze factoren gebundeld worden in één activiteit en als je zoiets vindt dan ga je dat doen!      

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *