De trouwe lezers van deze blog zullen weten dat na de analyse van diverse mundane horoscopen in een van de vorige posts 12 februari werd genoemd als datum dat de spanningen in deze mundane horoscopen zich zouden ontladen. Dat zou volgens mijn voorspelling gaan om een gebeurtenis die met (natuur) geweld en/ of politiek te maken zou kunnen hebben en die duidelijk meer dan triviaal was. Rond deze datum waren de spanningen inderdaad verhoogd, minister Plasterk kroop door het oog van de naald, in Groningen beefde de aarde op een schaal van Richter die een half jaar lang niet was voorgekomen en er werd zware storm verwacht. Allemaal tekenen van verhoogde spanning in de natuur en in menselijke activiteiten, dat zijn allebei vlakken waarop een komische spanning zich ontladen kan. Deze gebeurtenissen ontstijgen nog niet het niveau van het triviale er doen zich wel vaker dit soort concentraties voor, maar de dood van Els Borst die op 11 februari werd gevonden in haar garage is wel zeer opmerkelijk. Het werd al snel duidelijk dat het om een misdrijf ging en het onderzoek loopt nog steeds. Er zijn geen sporen van inbraak of diefstal dus een betrapte dief lijkt onwaarschijnlijk, zou het dan om moord gaan? En zou die moord te maken hebben met het feit dat Borst ook in het buitenland bekend / berucht is vanwege de liberale euthanasie wetgeving die zij als minister realiseerde. Dat zou een behoorlijk sinistere en schokkende daad zijn in overeenstemming met de voorspelling, maar voorlopig blijft het de vraag wat er precies gebeurd is.

ELS BORST

Als u op de bovenstaande link klikt, ziet u de radix van Els Borst. Behalve minister was zijn vooral arts en heer 10 is Mercurius de algemene significator van de geneeskunde, het tiende huis en zijn heerser geven aan wat altijd een rol speelt rond onze publieke activiteiten. Het omschrijft zeker niet altijd letterlijk het beroep maar het laat wel zien waar we ons zeer toe aangetrokken voelen al kan bijvoorbeeld een planeet op een hoek zich veel krachtiger manifesteren en beter laten zien wat we in de wereld zetten. In dit geval geeft het dus wel het beroep aan al is het de Zon die toomnt waar Borst het meest bekend door is geworden. Deze Zon is verhoogd in Ram en heeft dus veel kwaliteit, ze weet goed hoe ze de rol van koning of leider moet spelen. De krachtige Zon kan zich ook zonder veel problemen uiten in de wereld hij staat in het vierde huis, een hoekhuis, dat altijd laat zien wat  er sterk naar buiten komt. De term hoofdhuis die je wel hoort in de moderne astrologie is onjuist en onlogisch omdat alleen tekens zich in de snelle  cardinale (hoofd-) modus kunnen manifesteren. Tekens zijn geen huizen.

Het is echter een antiscion ( planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft / nul graden Steenbok) dat het meest sprekend is. De Zon, de algemene significator van het leven staat via spiegelpunt conjunct de Zuidknoop in het tiende huis. De Zuidknoop heeft te maken met extreme zeer pijnlijke beperkingen en de Zon als vitale energie op dit punt laat dus zien wat Borst in haar functie als minister heeft gedaan. De Zuidknoop wordt namelijk geascocieerd met de uitgang uit het leven, bij de Noordknoop kom je er in en bij de Zuidknoop ga je er uit, euthanasie dus. En of de duvel er mee speelt, deze positie komt ook weer terug in de progressies , de solaar en de lunaar die haar dramatische trieste dood  overduidelijk aan geven. De tijd op aarde zat er op voor Els Borst, de zandloper was leeg.

PROGRESSIESBORST

Want kijk eens naar deze progressies, heer 1 Mars, op zijn gemeenst vernietigd  in Stier loopt over de radix-descendant door de moorddadige Algolzone. Het progressieve Pars Fortunae, het voortschrijdende punt “van het lot”‘ staat precies conjunct deze gevaarlijke Mars en activeert deze dus sterk. Omdat het progressieve PF net als de Maan een snelle factor is, kun je daar exacter de tijd mee vinden dat iets gebeurt, ook de progressieve Maan spreekt boekdelen. Deze maakt een oppositie met de radix-Zon, een soort Volle Maan dus en altijd een belangrijk keerpunt, maar hierbij is via antiscion natuurlijk ook de knopenas betrokken, wat het tot een soort “eclips via antiscion” maakt. Antiscia zijn een soort Maansknopenpunten en altijd zeer actief als het aardse bestaan op zijn einde loopt. Dat is al heel veel en dan staat het MC nog eens op de doodsster Antares!

Beste astrologen, voorspellen kan dus wel maar dan moet je niet weigeren om de effectieve technieken bij te leren omdat je docent ze ook niet kende. Het is toch onbestaanbaar dat de AVN, de “vakvereniging” van astrologen, ontkent dat voorspellen mogelijk is. Dat zij het niet zelf  kunnen wil dus zeggen dat het ueberhaupt niet kan?? Een zeer conservatieve en dogmatische opvatting die niet op de praktijk is gebaseerd.

SOLAARBORST

In de solaar komt weer haar “euthanasie-Zon” op de Zuidknoop heel sterk terug, de drievoudige conjunctie in de solaar Mars-Venus-Zon, staat er bovenop (voor de Zon is dat natuurlijk automatisch zo maar niet voor Venus en  voorMars die ook radixheer 1 en dus Borst zelf is). De solaar-knopenas ligt ook nog over de adix-Asc/desc met de pijnlijke Zuidknoop op Venus heer 7 de tegenstander.

LUNAARBORST

Nu al duidelijk is dat er grote spanningen  zijn uit de solaar en de progressies, dient de lunaar om de maand te vinden waarin het al aangegeven geweld  zal los komen. De lunaar waaronder zij stierf is overduidelijk: de ascendant staat op Antares de doodsster die we al eerder zagen! De Maan lunaarheer 8 van de dood staat dominerend op het MC en lunaarheer 1 treft een tegenstander over de cuspenas 2/8 van de dood. Het laatste zand loop er uit deze maand en de dader gaat op weg.

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *