Het steenrijke Saudi-Arabie was altijd een oase van rust, waar je niet al te veel over hoorde. In het geheim gebruikte het land zijn oliedollars wel om politiek en militair invloed uit te oefenen, maar openlijk en direct oorlog voeren deed het niet. Afgelopen jaar leek dat te veranderen, de Saudi’s voeren oorlog in hun zuidelijke buurland Jemen en zijn in conflict geraakt met Iran, dat een andere vorm van de islam aanhangt. In de horoscoop van het land moet die verandering te zien zijn, klik op de link hieronder om de radix van het olieparadijs te kunnen zien. De tijd die genomen is, is die van de verovering van de hoofdstad Riyad door het leger van het Nejd-koninkrijk op de Turkse bezetters. Dat was het begin van een onafhankelijke staat, die uiteindelijk uitgroeide tot het huidige land.

SAUDI ARABIE

Dit is, zoals je misschien mocht verwachten, een uitermate krachtige horoscoop. Er staan drie planeten rond de Steenbok-ascendant, een daarvan is Saturnus Heer 1 die Jupiter en de Zon disponeert. Saturnus staat dus zowel essentieel en accidenteel heel sterk. Saturnus is Heer 1 en een planeet in eigen teken is alleen afhankelijk van zichzelf. Dat is natuurlijk heel goed voor een land en het weerspiegelt de realiteit van de enorme hoeveelheid olie-dollars. De algemene significator voor aardolie is Saturnus en op een ander vlak geeft Saturnus aan dat het land aartsconservatief is. Het is een strenge moslim-theocratie (met alle hypocrisie die daarbij hoort) waarin een zeer puriteinse vorm van de soennitische islam overheerst. De conjunctie met de algemene significator van religie Jupiter, laat dat zien, waarbij de conjunctie met de Zon, de algemene significator van koningen, de grote rol van de koninklijke familie aan geeft. Die familie heeft officieel zo’n 5000 leden en dat drukt nogal op de schatkist. Jupiter is namelijk ook Heer 2 van het geld die door de Zon, de koninklijke familie wordt verbrand, maar de dispositie door de sterke Saturnus, de olie , houdt de zaak op de rails.

saudi-arabie-vlag

Een puriteins Saturnus-land

Dat wordt nog eens bevestigd door de sterke verhoogde Venus exact op cusp 2 van het geld, een planeet pal op een cusp heeft altijd extra veel invloed in het huis. Venus is heer 4 van bodemschatten en heer 9 van buitenland, het geld komt uit de verkoop van olie aan het buitenland. De grote invloed van Saturnus, olie en conservatisme, wordt nog eens versterkt door de receptie tussen Saturnus, heer 1 en Mars heer 10, Mars staat in het teken Waterman waar Saturnus heerst, Saturnus staat in Steenbok waar Mars zijn verhoging heeft. Dit voegt aan Saturnus een martiaal aspect toe, de islam van het land is genadeloos en militant en het koppelt de algemene significator van energie aan Saturnus. Op het MC tenslotte staat de Noordknoop, een factor van extreme expansie, die dus veel succes in de wereld geeft. Jupiter, de Zon en de ascendant staan op Terebellum een ster uit de Boogschutter, die dus ook te maken heeft met het uitdragen van visies. Bij dat alles blijft de beheerste, terughoudende Saturnus zeer dominant, maar wat heeft dan tot de spanningen met Iran en de inmenging in Jemen geleid?

SAUDI PROGRESSIES

In de progressies / directies zijn die spanningen duidelijk zichtbaar. De ascendant / descendant-as loopt over de as Aldebaran/Antares, allebei koninklijke Mars-sterren. De Maan beweegt zich door het bekende crisis-gebied aan het einde van de Stier en het begin van de Tweelingen. De progressieve Mars, in Stier in vernietiging en dus op zijn naarst, begint over de radix MC/IC-as te lopen. De solaar van het afgelopen jaar bevestigt deze spanningen. De hoeken van  de solaar zijn precies de omgekeerde van die van de radix en de Zuidknoop (grote problemen) staat op het solaar-MC, ook omgekeerd ten opzichte van de radix!

SAUDISOLAAR

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *