Vorige week werd in deze blog de horoscoop van Meghan Markle bekeken, de toekomstige echtgenote van prins Harry en in haar horoscoop was haar “hoge” huwelijk goed te zien. Maar hoe zit dat met Kate Middleton, de vrouw van prins William, Harry’s broer,die naar alle verwachting koning zal worden, of zijn vader Charles nu wel of niet nog een tijdje de troon zal zitten. Kate Middleton is nog hoger getrouwd dan Meghan Markle en je mag verwachten dat haar radix wel wat bijzondere standen laat zien rond het thema relatie.  We worden inderdaad niet teleurgesteld, klik op de link hieronder om de geboortehoroscoop van Kate Middleton te  kunnen bekijken.

KATE MIDDLETON

Wat meteen in het oog springt in deze horoscoop, is dat Kate Middleton werd geboren vlak voor een Volle Maan. Dat is al heel veelzeggend want dat is het moment in de cyclus dat de Maan op zijn zwakst is. De Maan wordt dan geheel opgevuld door het licht van de Zon en heeft geen eigen kracht meer, de wezenlijke lunaire functie van het reflecteren van het licht van de Zon, komt dan op zijn hoogtepunt. Dat beschrijft natuurlijk heel goed het leven van iemand waarin de bepalende factor een man is, die koning zal gaan worden. Daar komt nog eens bij dat dit geen gewone lunatie is, het is een  hele speciale  lunatie op de knopenas, en dat is een altijd een eclips, in dit geval een Maansverduistering. Dus is de Maan niet alleen volledig afhankelijk van de Zon, haar licht verdwijnt zelfs helemaal in de schaduw van de Zon, wat heel toepasselijk is en dit thema heel sterk intensiveert.

                              KATE AND WILLIAM

Er werden natuurlijk meer vrouwen geboren rond dit tijdstip en alleen Kate trouwde met prins William, de zo bepalende verduistering van de Maan  wordt juist in haar horoscoop heel precies geactiveerd. De Zon is namelijk Heer 1, het meest uitgesproken Kate zelf, en dus is ze persoonlijk direct verbonden met de eclips. Daar komt nog bij dat Heer 7 als aanduider van de relatie een vierkant met kleine orb maakt met de Zon, waardoor ook haar huwelijk direct wordt verbonden met de eclipsstand. Net als bij Meghan Markle staat Saturnus in verhoging , verhoging is altijd een beetje  idealiserend, los van de gewone realiteit, en dat kun je wel zeggen. Saturnus staat ook nog op Spica, een koninklijke ster, die je verder kan brengen dan je op basis van je achtergrond of afkomst had mogen hopen.

Wat die afkomst betreft, bijna op de cusp van het vierde huis, staat Jupiter, de algemene significator van rijkdom. Nu komt Kate Middleton niet uit een oud aristocratisch geslacht, maar ze is niet veel te kort gekomen in haar jeugd, het was zeker een upper class gezin. Het geld werd voornamelijk verdiend met een zeer succesvol  verzendbedrijf voor feestartikelen (Jupiter is Heer 5 van plezier)  dat door de moeder van  Kate werd opgericht. Dat bedrijf was zo’n groot succes dat niet alleen de vader van Kate, maar ook haar zus Pippa er aan mee werkten en Kate zelf ook voor korte tijd. Je kunt dus wel zeggen dat Jupiter als Heer 5 van plezier bijna pal op het IC een grote rol speelt in het gezin.

Het wordt ook steeds duidelijker dat de zeven planeetpunten in de analyse van de horoscoop en in de prognose een hele belangrijke rol spelen. De zeven planeetpunten geven door hun positie en aspecten met kleine orb (niet meer dan twee graden)  heel specifieke, individuele en zeer krachtige accentueringen. De planeetpunten zijn zo individueel omdat ze heel snel verschuiven , ze worden berekend op basis van de ascendant . Je kunt ze zien als de essentie van de planeetenergie en als die essentie zich met een planeet  of een hoek verbindt, geeft dat een speciale, sterke intensivering van die energie.

In de horoscoop van Kate staan er maar liefst vijf planeetpunten op hoeken. Nu moet je daar een beetje voorzichtig mee zijn want rond een Volle Maan komen vier punten automatisch, vanwege de formule waarmee ze worden berekend, op de Asc/Desc-as. Dat telt dan alléén mee als er ook nog een aspect is met een planeet. Dat is hier het geval, de punten van de Zon (man), de Maan (vrouw), Venus (liefde) en Mercurius (noodzakelijke keuze) staan vierkant op Saturnus, de verhoogde Heer 7 van de partner op de koninklijke Spica! Op het MC , de positie, staat bovendien het Punt van Jupiter, de overwinning die om niet geschonken wordt en het punt van Saturnus staat sextiel en driehoek de vier punten op de Asc/Desc-as. Met zes punten geactiveerd voornamelijk via Heer 7 weten we dat er iets heel bijzonders zal zijn rond de relatie.

KATE PARSEN

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *