Het is een jaar van vele belangrijke verkiezingen, niet alleen in de VS en in Europa maar ook in de grootste democratie van de wereld in India. Daar bleef Narendra Modi aan de macht, al won hij niet met de overmacht waarop hij had gehoopt. Toch kan hij voor de derde keer premier worden van het grote land, dat een steeds belangrijker rol op het wereldtoneel speelt. Sympathiek kun je de partij van Modi niet noemen, hij is een fanatieke, militante Hindoe-nationalist die een deel van zijn succes dankt aan zijn giftige en soms gewelddadige aanvallen op de moslim-minderheid in India.

Mars

In zijn radix springt een planeet direct in het oog, dat is Mars die op de Ascendant staat. Dat weerspiegelt het militante karakter van zijn bewind, Mars staat op de krachtige heldere ster Agena uit de Centaur die te maken heeft meer instinctieve gevoelens die de boventoon gaan voeren. Mars staat in het eigen teken, ander volk wordt niet op prijs gesteld en vierkant Jupiter op het IC van de eigen bodem. Jupiter is retrograde conservatief dus, maar met gemengde gevoelens, hij komt uit het eigen teken Vissen waar hij heel goed stond, hij wil dus niet verder terug. Modi is niet alleen conservatief, hij moderniseert India ook op economisch gebied.

Modi

Tiende huis

Niet alleen is die Mars heel krachtig, er staan ook nog eens vier planeten in het tiende huis! Dat is heel erg sterk,  we zien er de Zon van het leiderschap, Venus van de aantrekkelijke enscenering, Saturnus Heer 4 van het eigen land en Mercurius van het spreken. Die Mercurius is ongehoord krachtig hij staat niet alleen in eigen teken maar hij is ook cazimi, in het hart van de Zon, en zo’n positie maakt dat een planeet bijna niet te stoppen is. Deze niet te stoppen Mercurius is de dispositor van de  vier planeten in het tiende huis en de Zon die hem zoveel kracht geeft , is Heer 10 van de positie!

Regulus

Daar komt nog bij dat Regulus de ster “die naar de troon leidt” op het MC zelf staat! De hele horoscoop loopt over van manifestatiekracht, succes wordt niet gemaakt maar gegeven. De planeetpunten, een van de vijf noodzakelijke technieken maken het beeld compleet. Het Pars van de Maan (Fortunae)  staat conjunct het Pars van Mars, zo’n conjunctie van planeetparsen geeft iets essentieels in het leven aan. De Mars-essentie is natuurlijk de strijd, de Maan-essentie het eigen volk en land. Het Maanhuis is al even duidelijk het is Al Iklil, de Kop van de strijdbare zo martiale en giftige Schorpioen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *