In voorgaande posts zijn de horoscopen van koningin Elisabeth en prins Charles aan de orde gekomen en bleek dat er in de horoscoop van de Engelse koningin in juni 2015 nogal wat spanningen te zien zijn. Dat zou er mede gezien haar leeftijd op kunnen wijzen dat ze  in die maand overlijdt en Charles zijn moeder eindelijk zou gaan op volgen. Dat is tenminste hoe het normalerwijs zou lopen maar Charles is nogal beschadigd door de hele toestand met Diana en hij is in 2015 66 jaar oud en zou dus de troon aanvaarden op het moment dat hij de pensioenleeftijd al gepasseerd is. Natuurlijk het zou kunnen want afstand doen van rechten op de troon is nogal wat, maar een scenario dat ook niet onwaarschijnlijk is dat Charles zal worden overgeslagen. Het zou heel wat pijnlijkheden vermijden en ik kan me voorstellen dat hij zelf ook niet staat te trappelen om als bejaarde gekroond te worden. Als hij inderdaad zijn moeder niet zou gaan opvolgen, dan moet dat zichtbaar zijn in de progressies en de solaar in juni 2015.

PROGRESSIES CHARLES

Via de bovenstaande link kunt u de progressies van prins Charles bekijken en er is inderdaad rond juni 2015 een erg opvallende beweging te zien. De progressieve Zon namelijk die heer 1 is en de algemene significator van het koningschap en als het Eerste Licht sowieso een van de belangrijkste progressieve factoren, ondergaat een grote verandering. Dat is natuurlijk te verwachten als hij zijn moeder op volgt maar het is de aard van de verandering die te denken geeft want de Zon passeert de tekengrens en gaat de Waterman in! Dat wil zeggen dat de Zon naar zijn vernietiging gaat en dat is als beeld van een bestijging van de troon wel wat onwaarschijnlijk, al beweegt de Zon wel direct over de krachtige ster Altair van de eerste magnitude in de Adelaar. Het andere progressieve Licht de Maan beweegt zich over het IC en dus in oppositie met het MC en gaat conjunct Venus waar ook het Arabische Punt van Ontslag  en Terugtreden staat (zie vorige post over de geboortehoroscoop van Charles. Dat zou natuurlijk passen bij het afzien van de troon omdat het tegenover het MC gebeurt en die Venus is onlosmakelijk verbonden met Diana. Ook valt op dat de progressieve Maan op het punt staat de Via Combusta te betreden wat vaak een moeilijke tijd van tegenslagen aan geeft. Ook op het moment dat de Maan zijn vernietiging in Schorpioen in gaat gebeuren er meestal minder plezierige dingen. De ascendant gaat over Denebola een ster uit de Leeuw die met impulsieve daden te maken heeft maar ook met spijt en publiekelijk eerverlies. Al met al een beeld wat wel zou kunnen passen bij afstand doen van de troon, in ieder geval is het duidelijk dat er in juni 2015 heel veel dingen in zijn leven zullen veranderen.

SOLAAR CHARLES

Het is altijd goed om ook met behulp van andere technieken naar de gebeurtenissen rond deze tijd te kijken en de belangrijkste andere voorspellingsmethode is de solaar. Deze bevestigt de grote veranderingen die de progressies al aanduiden want de hoeken van de solaar die geldig is in het grootse deel van 2015 zijn dezelfde als die van de radix! Het is alsof zijn hele radixpotentieel dit jaar geactiveerd en uitgespeeld zal worden, compleet met de rampzalige vaste ster Praesepe op de ascendant. De knopenas valt over de MC/IC-as wart een verdere aanwijzing is voor een radicaal keerpunt, de beperkende Zuidknoop, een soort super-Saturnus valt op het MC van de loopbaan. De Zon in de solaar staat conjunct Saturnus op cusp 5 vierkant de Maan-Jupiter conjunctie in Leeuw, het vijfde huis is het achtste huis vanaf het tiende wat kan slaan op de dood van de moeder maar ook op het einde van de baan of de positie. Al met al zijn het geen standen die wijzen op een glorieuze troonbestijging, het is wel duidelijk dat er wat fundamenteels gaat gebeuren.  

LUNAAR CHARLES

Als het klopt dat Charles afstand inderdaad afstand doet, zou ook de lunaar van de bewuste maand het beeld moet bevestigen. Inderdaad de Zon staat in de lunaar op Algol de meest kwaardaardige ster aan de hemel, Mars radix heer 10 maakt een oppositie met Saturnus en de Knopenas staat via antiscion op de lunaar MC/IC-as. Vooral die Zon op Algol is dreigend, een stand die wordt herhaald in de profecties. Dat is weer andere voorspellingstechniek waarbij je ieder jaar de planeten en de hoeken een teken op schuift en dan hun kracht evalueert (er zijn andere varianten maar deze variant lijkt het beste te werken). In de profecties komt dus niet alleen de Zon op Algol, het andere Licht de Maan komt in vernietiging te staan op de Zuidknoop en het profectie-MC valt op de radix-Venus. Weer geen standen voor een gladde troonbestijging. Maar als Charles inderdaad afstand zou doen, wat toch een behoorlijk radicale stap blijft, dat moet dat zichtbaar zijn in de horoscoop van Prins William en daar zullen we volgende week naar kijken.                      

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *