Wat een ongelofelijke vertoning was dat afgelopen week! De broer van de Engelse kroonprins Charles, prins Andrew, zou even zijn dubieuze playboy-reputatie zuiveren door een interview te geven op de BBC. De prins zei in dat interview echter zulke stomme dingen dat hij het alleen nog maar veel erger maakte, sponsors van zijn liefdadigheidsinstellingen trokken zich daarop terug en hij zag zich gedwongen om zijn publieke taken voor het hof voorlopig neer te leggen. Nu ben ik al langer van mening dat de Windsors een goede hofastroloog nodig hebben zoals iedere belangrijke familie die in het verleden had. Stel je nu eens voor dat wij die hofastroloog waren, wat hadden we Randy Andy (ranzige Andy)  dan geadviseerd? Klik op de download-link hieronder om zijn radix te kunnen bekijken.


De situatie is dus zo dat wij in onze torenkamer op Buckingham Palace gebeld worden met de vraag of het wel slim is om nu een interview te geven. Het directe antwoord is “nee” omdat Mercurius op dat moment retrograde liep, maar dat is wat te simpel en bovendien kan je niet stoppen met leven iedere keer als dat het geval is. Natuurlijk zouden we als hofastrologen de radix van een van de prominente leden van de koninklijke familie op ons duimpje kennen en het eerste wat ons zorgen zou baren, is de zogenaamde gedragssignifikator, de ‘’Significator of Manners” (SoM)  van prins Andrew. Deze planeet beschrijft samen met het temperament het gedrag en de SoM is vaak de planeet die via aspect en/of dispositie de meeste invloed heeft op de Maan (emoties)  en Mercurius (denken).                                                                

In verhoging

In de radix van prins Andrew is dat Mars die verhoogd staat in de laatste graden van Steenbok conjunct Venus. Mars is natuurlijk in goede conditie hier, prins Andrew weet hoe hij met Mars-energie om moet gaan, maar verhoging heeft nadelen, het kan er toe leiden dat het beeld van een situatie dat iemand heeft te rooskleurig is. De conjunctie met Venus geeft hem charme maar neemt de roze bril niet weg. Mars kan ook impulsief zijn, zeker in de cardinale Steenbok (cardinaal is snel bewegend) dus dat zou wel een reden  zijn om nog eens goed na te denken en naar de hofastroloog te luisteren. Als het om een interview gaat, is natuurlijk ook Mercurius, die ook nog eens Heer 3 is, van belang en Mercurius staat uitermate zwak vernietigd en in val in Vissen.

Lepidoliet

De dispositor van Mercurius is Jupiter die graag grenzen overschrijdt, en deze heeft grote invloed op Mercurius, het maakt dat hij te loslippig kan worden, hij zal er goed op moeten letten terughoudend te blijven door bewust de sterke Saturnus in Steenbok  in sextiel met Mercurius te activeren (door bijvoorbeeld een steen van Saturnus te dragen, een afschermende lepidoliet of een amethist). Het derde huis is natuurlijk ook interessant als het huis van de broers en inderdaad is de positie van zijn broer Charles niet zo fijn, Mercurius / Heer 3  is in val en vernietigd. Vlakbij de cusp van het derde huis van broers staat de expansieve, uitvergrotende Noordknoop op de ster van het nodlot Labrum, de hoofdster van de Beker die niet gevuld werd (komt Charles ooit op de troon?)! Op cusp 3 valt het planeetpunt van de expansieve Jupiter (Asc + Jupiter – Pars Solis) , ja Andrew moet wel de “grotere” Charles voor laten gaan. De factoren die invloed hebben op het derde huis beschrijven zowel de precaire positie van grote broer Charles als een neiging in de communicatie grenzen te overschrijden.

Uit verhoging

Toch wel een beetje oppassen met interviews! Kijken we naar de diverse prognosemethodes dan wordt die conclusie zonder meer bevestigd. In de profecties, een huis voor een jaar, is het twaalfde huis van zelfdestructie aan de beurt, wat natuurlijk niet zo goed is. De heerser van het twaalfde huis is de zeer zwakke Maan in val in Schorpioen op de ster Agena die te maken heeft met schijnbare onschuldige acties die onverwacht enorm uit de hand kunnen lopen, nog erger. De progressies bevestigen het gevaar, de Zon, extra belangrijk voor leden van een koninklijke familie, loopt in de laatste graad van Ram en staat dus op het punt uit zijn verhoging te “’vallen”. En het planeetpunt van de Zon, ook weer extra belangrijk voor royals loopt over Antares de ster die cycli afsluit! Buckingham Palace mag me bellen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *