De oorlog in Oekraïne duurt nu al vier maanden en beide kanten lijden dagelijks grote verliezen. In het zuiden is er niet al te veel beweging, maar in de oostelijke Donbas des te meer. Na zeer hevige  gevechten konden de Russen de belangrijke stad Severodonetsk veroveren en de tweede stad van het land Kharkov houdt zijn adem in. De Russen waren terug gedreven bij Kharkov, maar bleven de stad bestoken en het is zeer goed denkbaar dat ze binnenkort een offensief zullen beginnen. Al met al, kun je zeggen dat het Russische leger heel langzaam, maar zeker terrein wint, maar wel ten koste van grote verliezen. Ze hebben, voorlopig althans, meer materieel en manschappen en hebben daardoor een zeker overwicht.

Wat is er van deze ontwikkelingen in de horoscoop van Rusland te zien? Als de radix van Rusland nemen we de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter van 27 juni 1444, 6:01:05 LMT (Asc op 21.12 Leeuw, de toenmalige positie van Regulus!!). Deze mundane radix van Rusland werd een tijd geleden op deze blog al besproken. In de progressies valt de aanhoudende grote spanning direct op. Het begin van de oorlog wordt opvallend gemarkeerd door een progressieve Volle Maan die in februari vol was en waarbij de progressieve Maan ook het teken wisselde van Leeuw naar Maagd (over de huidige positie van Regulus dus).

Pluto

Een progressieve Volle Maan wil automatisch zeggen dat de conjunctie van het Pars Fortunae en het Pars Solis op de descendant valt, dus dat heeft geen speciale betekenis. Wat wel betekenis heeft, is dat beide parsen in progressie de afgelopen maanden ook over Saturnus en Pluto zijn gelopen. Dat Pluto niet zo fijn is, zal duidelijk zijn, Saturnus is Heer 7 van de ander (en dus oorlog in deze context) in de radix en de Grote Malefic staat in zijn vernietiging (dat kan je mee tellen omdat de snel bewegende parsen er overheen zijn gegaan).

Die conjunctie van de parsen met Pluto in zijn radix- en progressieve positie en met Saturnus in vernietiging beschrijven de acute crisis-situatie sinds februari heel goed. Deze conjuncties zijn nu wel voorbij en dat is niet zo slecht natuurlijk, al heeft het Pars Fortunae nog wel een maand nodig om ook het vierkant met de progressieve Mars in vernietiging achter zich te laten.  Maar de grote vraag is of het daarna inderdaad rustiger zal worden, wat gaat er gebeuren als we de belangrijkste progressies nog  verder vooruitschuiven?

2025

Het Pars zal over drie maanden de Leeuw ingaan en daarmee de Zon in de radix activeren en die Zon is Heer 1 in de radix die in het twaalfde huis op de ellendige Praesepe (opeenstapeling van lijken zeggen de Chinezen ) staat, dat klinkt niet zo goed. Maar wat het meest zorgwekkend is in de progressies, is de beweging van de Ascendant die nog drie opposities gaat maken met Saturnus, radix-Pluto en de progressieve Pluto! Dat is pas in 2025 voorbij. Dus de achtergrondspanning blijft nog lang voortduren maar het lijkt onwaarschijnlijk dat het tot 2025 zo intens zal zijn als de afgelopen vier maanden omdat de parsen hun moeilijkste posities over niet al te lange tijd achter zich zullen laten.             

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *