Op de vorige blog werd de Grote Conjunctie (GC) van Saturnus en Jupiter die vooraf ging aan het begin van de Eerste Wereldoorlog besproken. Een oplettende lezer stelde de vraag hoe je van te voren kon weten dat je als plaats om deze horoscoop te berekenen Berlijn zou moeten nemen, omdat je natuurlijk niet weet welke partij de oorlog ontketent. Dat heeft er mee te maken dat geen enkele astrologische prognose ooit in het luchtledige plaats vindt, context is altijd heel erg belangrijk. Er is altijd een astroloog die deel uit maakt van de geschiedenis zoals die zich op dat moment afspeelt, die dus de context van de horoscopen kent en dus weet waar hij moet kijken. Met de toenemende oorlogstaal uit Duitsland, zou het in die tijd voor de hand hebben gelegen om eerst maar eens de horoscoop voor Berlijn te bestuderen.

Zo ligt het in onze tijd voor de hand om de komende GC van 2020 voor Peking goed te bekijken, China is de nieuwe wereldmacht die geen geheim maakt van zijn expansieve ambities. Peking is natuurlijk niet de enige hoofdstad die van belang is, maar wel een belangrijke. En als we terug denken aan de tijd ná de Eerste Wereldoorlog in Europa zou het, gezien de chaotische toestand in Duitsland en de opkomst van de demonische Nazi-partij ook al snel duidelijk zijn geweest dat het een goed idee zou zijn om de dan de geldige Grote Conjunctie weer op Berlijn te zetten. Dat was de GC die viel op 10 september 1921, klik op de link hieronder om deze horoscoop, die dus de Tweede Wereldoorlog aankondigt, te kunnen bekijken.

GC WO 2

Het valt meteen op in deze horoscoop dat de IC/MC-as op een zeer beruchte as van vaste sterren valt, die van de koninklijke sterren Aldebaran en Antares. Als koninklijke sterren hebben ze altijd een hele sterke werking en een forse orb van zeker drie graden. Dat laatste wil zeggen dat op veel plaatsen in Europa deze as op de MC/IC-as staat en dus de sterke Mars-kracht van beide intens rode sterren in een groot deel van Europa gevoeld gaat worden. Niet alleen zijn deze sterren rood en martiaal, ze worden beschreven als bestaande uit zuivere Mars-kracht, en dat komt niet vaak voor, de meeste sterren hebben twee planeetkrachten die hun werking verduidelijken. Aldebaran op het MC is het rode oog van de woeste Stier en Antares op het IC is het al even rode Hart van de Schorpioen, de beruchte Doodsster.

De Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter zelf staat in het eerste huis wat al aangeeft dat de werking van de GC hier op een intensere manier voelbaar zal zijn, maar ook op de ster Labrum. Labrum is een van de drie sterren van het noodlot, en de hoofster van de Beker, die ook kan uitwerken als de gifbeker die niet aan je voorbij zal gaan en tot op de bodem geledigd zal moeten worden. Dat zijn al twee wat sinistere aanwijzingen waarbij nog komt dat Mercurius, die Heer 1 en Heer 10 is, via antiscion (positie gespiegeld in de as 0° Kreeft – 0 ° Steenbok)  in oppositie is met deze noodlottige GC-graad verbonden met de gifbeker. Op de ascendant staat de Zon die heerser van het kwaadaardige twaalfde huis van zelfdestructie is, terwijl het andere Licht de Maan op het punt staat zijn vernietiging in Steenbok binnen te gaan. In dit geval zijn er geen buitenplaneten actief, maar er zijn hele duidelijke aanwijzingen dat er, in de twintig jaar die door deze GC worden beschreven, iets noodlottigs en gewelddadigs zal beginnen.

Om dan verder uit te vinden wanneer precies, kun je simpelweg solaren maken gebaseerd op deze GC. De solaar van 1938 (die loopt tot 10 september 1939)  is duidelijk, deze heeft de ster Vindemiatrix op de ascendant, de Tovenaarsleerling die krachten losmaakt die oncontroleerbaar blijken te zijn waardoor de zaken volledig uit de hand lopen. Dat begon toen op 1 september 1939 het Duitse leger het vuur opende op de Poolse grenswachten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *