Vanmiddag Nederlandse tijd 15:30 (9:30 in New York) gaat de zo populaire microblog-site Twitter naar de beurs. Het lijkt allemaal sterk op de beursgang van Facebook vorig jaar alleen is het nog wonderlijker, want Facebook maakte op het moment van de beursgang winst, Twitter verliest alleen maar. Toch kan het aandeel op voorhand op grote belangstelling rekenen en de aangekondigde openingskoers werd zelfs de afgelopen dagen nog wat verhoogd. De “social” media hebben de toekomst zo is de algemene gedachte en misschien is dat puur commercieel gezien uiteindelijk ook wel zo, alleen is de vraag waar dit onuitputtelijke etaleren van vaak zo onnozele zaken uiteindelijk toe zal leiden? Bedachtzamer wordt het er niet door, wat dat betreft sprak de eerste tweet van de eerste Nederlandse twitteraar ooit al boekdelen. Op de vraag “wat ben je aan het doen?”, luidde zijn geniale getwitterde antwoord “ik ben thuis”. Meer is het niet maar goed het houdt je wel van de straat en er kan, moet en zal uiteindelijk mee verdiend worden.

Goed hoe ziet de horoscoop van de beursgang er uit en wat kan je er mee? Het moment dat de handel start, gaat niet over het bedrijf zelf maar over de waarde van het aandeel dus in feite geeft de hele horoscoop een beeld puur van de lotgevallen van het aandeel. Het is dus niet alleen heer 2 van waarde en bezit waar we naar kijken, ook de beweging van heer 1 is belangrijk en in de progressies die van de hylegische factoren: de Lichten Zon en Maan, de hoeken en het Pars Fortunae. Als u klikt op de onderstaande link kunt u de horoscoop van de start van de handel in Twitter-aandelen zien.

TWITTER

Het is bij de duiding van zo’n horoscoop altijd een goed idee om te bedenken wat je sterk zou willen zien, en in ieder geval is dat de heerser van het eerste huis. Heel treffend is dat Jupiter, die sterk staat in een hoekhuis in verhoging, wat overigens wel wijst op de overschatting van de waarde (exaltatie = overschatting). Jupiter is echter net retrograde gaan lopen wat niet goed is maar nog slechter zou een heer 1 zijn die op het punt staat retrograde te gaan want dan moet de verslechtering nog komen. Maar natuurlijk is het feit dat Jupiter terug loopt en spoedig een oppositie met de Maan zal gaan maken niet goed. Als je als astroloog een electie zou hebben gemaakt voor het optimale moment voor de beursgang zou je ook de plaatsing van Jupiter op Castor hebben vermeden, de sterfelijke broer van de mythische Tweelingen is niet wat je hier het liefste ziet. Op het MC staat bovendien de kwaadaardige ster Vindemiatrix die te maken heeft met vallen en verliezen omdat je prematuur probeert te oogsten wat zeer toepasselijk zou kunnen zijn voor Twitter. Het Pars Fortunae dat ook financieel vaak van belang is, staat in het tweede huis vierkant een verbrande heer 2 Saturnus van waarde en bezit, wat er ook niet zo heel leuk uit ziet.

De hamvraag is natuurlijk wat heb je nu hier nu aan? Ik kan er natuurlijk wel wat interessante dingen over zeggen, maar de belegger wil cash zien. Of het een goede idee is om vanmiddag Twitter-aandelen te kopen, valt te betwijfelen, heer 1 die vanaf nu terug gaat lopen en een schadelijke oppositie met de Maan gaat maken? Het had een stuk sterker moeten zijn voor echt een stevige snelle winst.

PROGRESSIES FACEBOOK

Om meer zicht te krijgen op dit soort horoscopen kunnen we terug gaan naar de horoscoop van de beursgang van Facebook op 18 mei vorig jaar. Ook die horoscoop had behoorlijk wat minpunten en de start was inderdaad beroerd. Pas sinds augustus dit jaar is de koers weer op startniveau gekomen maar nu gaat het heel goed. Had je dus je aandelen gewoon bewaard, dan sta je inmiddels op winst, ondanks de slechte start. Beleggen is toch vooral vaak geduld hebben. Het lijkt er op of de progressie van het Pars Fortunae in de Facebook horoscoop de koersontwikkelingen goed weer geeft. Het PF begon in het zwakke twaalfde huis heeft een sextiel met  de expansieve Jupiter achter de rug en is nu op weg naar de ascendant. Dat zou aangeven, dat op de wat kortere termijn de koers van Facebook verder zal doorstijgen. Als we dit op Twitter toepassen, is het progressieve PF niet erg veel belovend, het komt direct conjunct het antiscion van de beperkende Saturnus.  Ook hier lijkt het dus meer een zaak van geduld dan van grote snelle winst.      

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *