De afgelopen dagen speelde de Duitse bondskanselier Angela Merkel de hoofdrol op het wereldtoneel. Als een ware president van Europa, vloog ze in hoog tempo op en neer van Berlijn, naar Washington en weer door naar Minsk. Ze nam het voortouw in de diplomatieke pogingen om het conflict in Oekraine te beteugelen, nu de separatisten oprukken en de VS openlijk spreken over wapenleveranties. Merkel zette daarbij ook haar eigen verleden als een soort voorbeeld in, opgegroeid in de DDR zag zij immers de Muur geweldloos vallen. Haar inzet is om het nu ook geweldloos op te lossen, maar met Poetin als tegenspeler zal ze daar een harde dobber aan hebben. En o ja, de Franse president Hollande schuift ook aan, maar veel meer dan een excuus-Frans lijkt hij niet te zijn. Mevrouw Merkel is duidelijk de baas.

MERKEL

Klik op de link hierboven om de geboortehoroscoop van Angela Merkel te kunnen zien. Wat meteen in het oog springt is het MC, waar de koninklijk ster Spica bovenop staat. Hoe toepasselijk, Spica brengt je groot succes, maar vaak is dat op een of andere manier veel groter dan je zou mogen verwachten op basis van je afkomst of je achtergrond. Het is een ster met een soort superbonus en dat had Merkel, opgegroeid in de DDR ook wel nodig. Het is niet echt een aanbeveling om te slagen in de Duitse politiek, als je afkomstig bent uit een gezin dat uit Hamburg naar Oost-Duitsland vertrok. Die omgekeerde, tegendraadse beweging is goed te zien in heer 4 van de familiewortel, een retrograde Mars, die prominent in het eerste huis op Acumen staat, een nevelige wolk sterren die blindheid geeft. Je moet ook wel een beetje je ogen sluiten, als je je vrijwillig onder de rode knoet begeeft, deze verhuizing of beter gezegd emigratie, wordt herhaald door de ster Baten Kaitos op het IC. Een van de trefwoorden in de oude teksten bij deze ster is letterlijk gedwongen emigratie (Merkel had geen keus als kind, ze moest mee). Baten Kaitos is de Buik van het Zeemonster en daarmee is de situatie in de DDR wel afdoende beschreven.

Die emigratie heeft haar echter niet zo geschaad, afgezien van de voor de hand liggende nadelen, heer 4 staat immers in het eerste huis, het huis van Merkel zelf dus,  en in het teken dat op de ascendant staat. Het wordt dan eerder haar instrument en dit lijkt ook te laten zien dat zij daar slim heeft leren vechten, want dat kan ze. Dat wordt weer bevestigd door de ster op de Ascendant, die dus heel sterk met haar persoonlijkheid te maken heeft en dat is Sabik uit de Slangendrager Ophiuchus .Ophiuchus is de constellatie die de schadelijke, duistere energie van de Slang hanteert en dat is natuurlijk een vaardigheid die goed te pas kwam in het persoonlijke en politieke mijnenveld DDR. En als je met Poetin van doen hebt, is bekendheid met de Slang geen luxe. Overigens maakt Sabik ook soms wel heel erg handig en pragmatisch, helemaal onverdacht is het DDR-dossier Merkel niet.

Dat Merkel het ver zou gaan schoppen, zie je niet alleen aan het MC op de koninklijke Spica, maar ook aan de Zon, de planeet van het leiderschap, die op een andere koninklijke ster staat. Dit is de zeer krachtige Pollux, ook wel Hercules genoemd, een naam die het effect van deze geweldenaar prima beschrijft. Maar ook het feit dat Pollux tot de constellatie Tweelingen behoort, is zeer treffend. Castor en Pollux, in de mythe is het de tweelingbroer Castor die sterft, zijn natuurlijk de DDR en de Bondsrepubliek, Castor -DDR gaat dood en Merkel/BRD/Pollux-met Zon overleeft en wint. De tweelingstaten vormden het politieke decor, waarin Merkel groot kon worden en de Zon op Pollux laat zien dat zij persoonlijk aan het langste eind trekt.

Alsof de koninklijke sterren Spica en Pollux nog niet genoeg zijn, staat Jupiter ook nog eens sterk. Want de Grote Benefic is ook de planeet van de bestuurselite en de politiek en is verhoogd in Kreeft in het zevende huis. Dat maakt Jupiter, ook Heer 1 / Merkel, tot de horoscoopheer, de sterkste planeet in de horoscoop die altijd een soort anker in een leven is. Dat Jupiter ook nog eens op Sirius staat, maakt het hele plaatje rond, Sirius is volgens de boeken dan wel niet koninklijk, de ster is wel een van de allerhelderste, van adel zou je hem zeker wel kunnen noemen. Dat geldt overigens niet voor zijn natuur, het is de Bek van de Grote Hond, een constellatie die zeer stevig en bot kan intimideren. Dat kan je in de politiek natuurlijk prima van pas komen.

Deze Jupiter maakt een nauw sextiel op het Arabische Punt van Roeping  (MC + Maan – Zon), de politiek is Merkel’s ideale baan. Het valt verder op dat de Maan een nauw sextiel maakt op de ascendant, de Maan heeft dus grote invloed op het uiterlijk. De Maan is bleek en daarover is natuurlijk al heel veel gezegd. Haar publiek uitgebreid besproken gebrek aan vrouwelijkheid, zie je terug aan Venus in val in Maagd als Heer 10. Deze Venus maakt een vierkant op het Pars van Roem, dat niet zozeer direct  alleen roem laat zien, maar ook iets waarom je bekend staat of berucht bent (en dat hoeft dus zeker niet iets positiefs te zijn).

Waarom is Merkel nu zo in het nieuws? Het Pars Fortunae in progressie / directie loopt nu over haar MC over Spica! Dat geeft natuurlijk natuurlijk een stevige wind in de rug. Maar zoals te zien aan de progressie van de Maan, is er op langere termijn zwaarder weer op komst. Over een jaar staat de Maan in de Algolzone een langdurige crisiszone aan het einde van de Stier, en waar dat precies op wijst, zou ik nu nog niet weten, maar plezierig of glorieus wordt dat zeker niet.

Het progressieve PF wordt berekend op basis van de secundaire progressie van de Lichten Zon en Maan en de primaire directie van de Ascendant. De duiding van deze “hylegische” (voor het voorspellen zeer belangrijke) factor, verloopt ongeveer net als de duiding van de progressieve Maan.

MERKELPROGRESSIES

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *