We leven in vreemde tijden nu de Lucht -periode echt is begonnen. Niet alleen heeft de overgang van de Grote Conjuncties van Saturnus en Jupiter naar het Lucht-element de corona-crisis gebracht, je kunt het ook in andere verschijnselen zien. Een van de kenmerken van het Lucht-element is abstractie, het staat immers tegenover het concrete Aarde-element. Een opvallende ontwikkeling is in dat verband de opkomst van de Bitcoin en vele tientallen andere cryptocurrencies, het is geld waarbij ieder verband met de realiteit zoek is, er staat niets meer tegenover. Het is pure Luchtfietserij waarmee je  overigens steenrijk mee kunt worden.

Een ander mooi voorbeeld was de verkoop van de eerste Tweet ooit kort geleden door de CEO van Twitter Jack Dorsey. Er werd 2,5 miljoen Euro  voor betaald, wat de koper daarvoor ontvangt is een zogenaamd NFT een Non-Fungible Token, dat is  een document dat bewijst dat je “eigenaar” bent van die eerste Tweet. Je kunt Lucht eigenlijk niet beter illustreren! Er is vrijwel niets tastbaars maar je hebt wel een officieel document dat jij de eigenaar bent van de eerste tweet, wat dat ook moge betekenen. Dus let op, je kunt Lucht wel degelijk verkopen.

Dat maakt natuurlijk nieuwsgierig naar de horoscoop van de eerste Tweet die je kunt zien als de geboorte van Twitter, klik op de link hierboven om de Twitter-radix te kunnen zien. Wat in het oog springt is de ster op de Ascendant, de Zuidschaal een koninklijke ster die veel succes geeft. De Zuidschaal is ook de Schorpioensklauw die bikkelhard kan toeslaan, en als je ziet wat voor politieke invloed twitteren kan hebben is dat ook zo. De grote benefic Jupiter staat ook in het eerste huis op de andere Schorpioensklauw, dat vogeltje in het Twitter- logo  verbergt een duister hart. Jupiter is Heer 2 van de waarde en heer 5 van plezier, dat is positief natuurlijk al staat hij wel bijna stil.

Het is het planeetpunt van Saturnus dat laat zien wat dat wil zeggen, het Saturnuspunt is de essentie van de planeetenergie en als planeetpunt geeft het zeer intens werkend motief aan. Het Punt van Saturnus staat op 16.56 Schorpioen en dus tussen Jupiter en de Ascendant in, heel belangrijk dus! Het geeft de essentie van Twitter ook helder aan, het moet heel kort, je hebt maar een zeer beperkt aantal tekens! Voeg je aan de betekenis van het Saturnus-punt ook het huis toe waar Saturnus als planeet over heerst, dan wordt het helemaal duidelijk, Saturnus is Heer 3 van routine-communicatie! Het stilstaan van Jupiter geeft ook inperking en verkorting, Jupiter wil het lang maken maar dat mag dus niet.

De Versplinteraar

Heer 3 zelf, en die is natuurlijk wel relevant  hier, is in vernietiging en staat conjunct het Pars Fortunae dat op Praesepe de Versplinteraar valt. Het Pars Fortunae is het Punt van de Maan of de honger, samen met de vernietigde Saturnus die vanwege zijn zwakte geen grenzen kan stellen en de versplinterende invloed van Praesepe geeft dit de stroom nooit eindigende bagger aan waaruit het medium bestaat. Dit wordt bevestigd door de uitermate zwakke Mercurius in vernietiging en val, communicatie is het niet echt. Mercurius staat op de krachtige Achernar de Mond van de Rivier juist een stroom. Van getsjilp dus, de naam is daar heel duidelijk over.    

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *