Afgelopen week was niet de beste voor premier Rutte. Minister van Justitie Opstelten moest opstappen in verband met het toch gevonden bonnetje en in zijn kielzog hield ook staatssecretaris Teeven het voor gezien. In de aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten, komt dit Rutte wel heel ongelukkig uit, zeker na de recente reeks schandalen binnen de VVD. In zijn horoscoop beweegt de directie van het Pars Fortunae dan ook op de crisiszone van de Ezels en Praesepe (op 6-8 graden Leeuw) af. Dat ziet er niet leuk uit, net als de volgende lunaar, die de waarschijnlijk niet al te beste verkiezingsuitslag weerspiegelt. Deze heeft Saturnus pal op de ascendant en de Zon van het leiderschap op het IC, het laagste punt in de horoscoop. Klik op de onderstaande link om deze lunaar te zien.

RUTTELUNAARPS

Muisstil waren de regeringspartners van Rutte de PvdA, met wie het, als we de peilingen mogen geloven echter nog slechter gaat dan met de liberalen. Het is natuurlijk altijd erg leuk om die ontwikkelingen bij te houden met behulp van de horoscoop van een partij. Van veel partijen is de precieze tijd van oprichting helaas maar moeilijk te achterhalen, maar van de PvdA ontdekte ik een tijd in een archief die aannemelijk is en die ook behoorlijk goed lijkt te werken. Met de Ram-ascendant en de Maan in de hete en droge “zomer”-fase tussen Eerste kwartier en Volle Maan, domineert het vuur in het temperament en dat is natuurlijk wel heel passend voor de “roden”.

Klik op de onderstaande link om de radix van de PvdA te kunnen zien.

PVDA

In het eerste huis bevindt zich de Maan van het volk in verhoging in nauw sextiel met het Pars Fortunae (PF). Het PF geeft de zielshonger aan, de verheffing van het volk op een hele concrete, stoffelijke manier dus (Maan verhoogd in de aardse Stier). Saturnus vernietigd in Kreeft en Heer 10, staat er vlakbij en maakt een nauw sextiel met diezelfde Maan, het gaat er om de arbeiders te verlossen van hun armoedige levensomstandigheden. Heer 1 is Mars in Kreeft, de “roden”, op de krachtige ster van de eerste magnitude Canopus, de hoofdster in het Argonautenschip. De mythe van de Argonauten heeft te maken met een lange tocht, waarbij veel geleden en gestreden wordt, op weg naar het einddoel: het Gulden Vlies. Dat Vlies is in dit geval natuurlijk de socialistische heilsstaat hoewel dat idee inmiddels wel behoorlijk verwaterd is (en deels overgenomen door andere partijen).

De derde planeet in een hoekhuis is Jupiter, de planeet van de visie en plannen, die ook nog eens Heer 9 van denkbeelden en ideologie is. Jupiter zal zich dus heel krachtig in de wereld manifesteren, dit is wat de PvdA onder de mensen brengt. Dit laat natuurlijk het progressieve karakter zien, Jupiter wil het altijd beter maken en vooruit, hij is een optimist, gericht op een betere toekomst. Het Arabische Punt van Roem staat in het negende huis op de Zuidknoop en maakt een nauw sextiel met deze Jupiter. Dit punt is ook “het werk dat gedaan moet worden”‘ Dat wil zeggen: water bij de al te knalrode socialistische wijn doen, de Zuidknoop is sterk inperken en het gebeurt allemaal in het negende huis van denkbeelden en visies in aspect met Heer 9. Dit werk dat hoort bij het Punt van Roem, is ook datgene waarom je bekend of berucht wordt, of je het nu prettig vindt of niet. Voortgekomen uit de echte socialistische arbeidersstrijd, is de PvdA  langzamerhand een gewone middenpartij geworden.

PVDA PROGRESSIES

Klik op de link hierboven om de progressies van de PvdA op het moment te kunnen zien.

Om te weten dat het nu niet goed gaat met de socialisten, hoef je geen astroloog te zijn, maar de directie  van de ascendant laat het allemaal wel heel duidelijk zien. Deze beweegt zich door het deel van de Kreeft waar de radix-Mars in val, de radix-Saturnus en de progressieve Saturnus (Heer 10!)  in vernietiging staan. Dat kun je met recht een malefic-zone noemen en dat duurt nog wel twee jaar, ze zijn voorlopig nog niet uit de problemen. De Zon het symbool voor de macht, gaat op een tekenwisseling af, er komt een verandering met betrekking tot macht en leiderschap over een jaar. Het progressieve PF (berekend op basis van de directie van de ascendant en de secundaire progressies van de Lichten Zon en Maan) staat op het punt het twaalfde huis van ellende in te gaan. Met de slechte positie in de peilingen zal het duidelijk zijn waar dit om gaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *