Op 3 november dit jaar worden de Amerikaanse presidentsverkiezingen gehouden en het is inmiddels wel duidelijk wie de kemphanen zullen zijn. Donald Trump is onomstreden als kandidaat van de Republikeinen en als het Corona-virus hem voordien niet te grazen neemt, bij behoort immers tot de risicogroep, zal hij in het strijdperk treden. Bij de tegenpartij zijn er nog twee mogelijke kandidaten over, de “socialist” Bernie Sanders en de meer gematigde Joe Biden die vice-president was onder Barack Obama. De trouwe lezers van deze blog weten dat Trump het niet zal worden (zijn horoscoop ziet er te slecht uit), en dat maakt de andere twee bejaarde heren natuurlijk extra interessant. Of Biden óf Sanders wordt president en dat laatste zou toch een hele revolutie zijn in de VS.

Nu zijn er heel wat methodes om te bekijken of iemand een functie zal krijgen of niet, maar in het geval van een verkiezing op een vaste datum, waarbij de strijd uiteindelijk gaat tussen twee gegadigden, is de lunaar een goede methode. De lunaar van de winnaar waaronder de verkiezingen vallen, moet wel mooie standen laten zien, het meest invloedrijke politieke ambt in de wereld binnen halen is een prestatie van formaat. Wat de andere astrologische voorspellingstechnieken ook laten zien, met een negatieve lunaar ga je het niet worden. De hele situatie is overzichtelijk, er is een vaste datum, er zijn maar twee kandidaten, daarom kan je daar mee volstaan.

Laten we er nu eens van uitgaan dat Joe Biden de kandidaat van de Democraten wordt en dat hij Trump zal verslaan. In dat geval zal zijn lunaar waaronder de verkiezingen van 3 november vallen iets moois moeten laten zien. De radixgegevens van Biden hebben een Rodden- rating A, dat is dus een hoge betrouwbaarheid.

Wat direct in het oog springt, is het feit dat de Asc-Desc as van de lunaar (klik op de download-knop om deze te kunnen bekijken) bijna exact de omgekeerde is van die van zijn radix. Wat iets wil zeggen als: de tegenstander neemt deze maand jouw plaats in, hoe dan ook geen teken voor groot succes. Op de ascendant staat Prima Hyadum, de hoofdster van de Hyaden, de halfzusters van de wenende Pleiaden, sterk verbonden met teleurstellingen, dat is ook niet wat je graag zou willen zien.

En de profecties?Een andere methode die haarscherp kan zijn in zijn opgewekt stemmende eenvoud, zijn de profecties. Ieder jaar schuif je vanaf de geboorte een huis op en dat huis met zijn huisheer, sterren en planeten in het huis beschrijft dan het jaar. Biden is 77 als de verkiezingen gehouden worden en dus is de jaarprofectie in het zesde huis gekomen, met een zeer zwakke Venus (vernietigd combust en in 12 in zijn radix) als heerser. Niet fijn. Als we daarvandaan de maand-profectie afleiden, komen we in het vijfde huis waarin een positieve, verhoogde Maan staat maar Heer 5 is Mars op cusp 12 en op de genadeloze Zuidschaal. Niet heel slecht, maar ook niet echt overtuigend

De conclusie lijkt duidelijk. In de horoscoop van Trump zijn de aanwijzingen sterk dat hij niet herkozen wordt (in zijn verkiezingslunaar heeft Trump de pijnlijk beperkende Zuidknoop  conjunct de Maan op de Asc!), wat zou willen zeggen dat zijn tegenstander wint. Dat zou dan dus ook  automatich zeggen dat Biden geen kandidaat wordt, wat natuurlijk weer heel erg nieuwsgeirig maakt naar wat er te zien is in de horoscoop van Sanders.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *