Vorige week werden de ingresshoroscopen bekeken voor het komende jaar, berekend voor Washington en de chaos verbreidende  Neptunus bleek nog steeds de hoofdrol te blijven spelen in de VS. Meteen de volgende dag werd bevestigd dat de woeste zeegod zich heel soepel manifesteert via Donald Trump. Het overleg met de Noord-Koreaanse roverhoofdman Kim Jong-un mislukte totaal en oud-advocaat en vertrouweling van Trump Michael Cohn deed tijdens een verhoor door een Congrescomissie, explosieve uitspraken over zijn voormalige baas. Welke gevolgen dat precies zal hebben, is nog onduidelijk maar in juni dit jaar begint in de horoscoop van Trump de Zuidknoop-Firdar en dat betekent vaak twee jaar van grote tegenslag.

Ook de ingresshoroscopen in Europa zijn natuurlijk het bekijken waard en dan kunnen we beginnen met terugkijken op het jaar dat nu bijna voorbij is. Anders dan in Amerika zijn er in Europa natuurlijk meerdere hoofdsteden maar om een een goed overzicht te krijgen, kan Brussel als hoofdstad van de EU worden genomen. Natuurlijk kun je ook nog voor de diverse hoofdsteden ingress-horoscopen maken maar met Brussel zul je belangrijkste politieke hoofdthema’s kunnen zien. Europa is, God zij dank, geen superstaat maar Brussel is wel het politieke centrum van Europa. Het kan daarbij ook geen kwaad om te bedenken wat de belangrijkste thema’s dit jaar waren, dat was ongetwijfeld Brexit en in ruimere zin de oplopende spanningen met lidstaten vooral over migratie en democratie.

INGRESS BRUSSEL 2018

Bekijken we de ingress van vorig jaar voor Brussel (klik op de link hierboven om deze horoscoop te kunnen bekijken)  dan is het weer Neptunus die de hoofdrol op eist, de oude zeegod heeft het maar druk deze jaren. Op de descendant zorgt hij ervoor dat de samenwerking in Europa heel stroef zal verlopen natuurlijk is de Brexit hiervan de belangrijkste uitwerking. Mercurius Heer 1 en Heer 10 en dus de belangrijkste huisheer in deze horoscoop, staat in het achtste huis van onomkeerbare verandering conjunct Venus in vernietiging. Dat biedt weinig compensatie en laat weer het vertrek van de de Britten zien, de MC/IC –as valt op de as van de koninklijke sterren Aldebaran/Antares, allebei weinig vreedzame sterren met een pure Mars-natuur.

Het was inderdaad gespannen, maar we zien geen heel sterke opeenhoping van moeilijke standen zoals bijvoorbeeld in de ingress van 2010 voor Brussel , toen de Griekse crisis uitbrak (horoscoop hier niet afgebeeld). In die horoscoop van 2010 staat Uranus op de descendant, een Zon-Saturnus oppositie op de Acs/Desc-as, en de Maan op koppensneller Algol in oppositie met Mars. Dat is wel een opeenhoping en afgelopen jaar was dan ook vooral het jaar van de onderhandelingen voor de Brexit, maar nog niet het gebeuren zelf. Zo zijn er dus gespannen horoscopen, maar ook regelrechte crisishoroscopen.

INGRESS BRUSSEL 2019

Goed, wat mogen verwachten van het komende jaar in Europa? Zullen de spanningen verminderen of moeten we ons , en dat lijkt waarschijnlijker, schrap zetten?  Het eerste wat opvalt is de  koninklijke Zuidschaal op de ascendant en dat is niet al te aangenaam. De Zuidschaal, de Vuist der Gerechtigheid, stelt rigoreus orde op zaken zonder veel aanzien des persoons, er wordt met harde hand een nieuwe balans geschapen.  Je kunt geen omelet bakken zonder eieren te breken. Mars is Heer 1 en staat in vernietiging in Stier in het zevende huis van de ander, wat niet al te fijn is voor de samenwerking natuurlijk. Mars staat ook nog eens op de Zwaardhand van Perseus waarmee de Kop van Medusa wordt afgehakt, dit is ook vlakbij Algol de grote koppensneller en crisis-ster.  En natuurlijk is er ook hier de gespannen toenemende Volle Maan, waarbij de Zon in deze horoscoop Heer 10 en de komende breuk illustreert.

Verder valt de constellatie Saturnus-Pluto-Zuidknoop rond cusp 3 van routine- bewegingen op, en dat er bij Brexit problemen zullen komen rond routineprocedures en vervoer zal duidelijk zijn. Al met al een horoscoop met toegenomen spanningen vergeleken met die van vorig jaar, maar dat is ook wel iets dat je kon verwachten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *