Een tijd geleden schreef ik , op basis van de horoscoop van het begin van de oorlog in Oekraïne het volgende:

“Vooruitkijkend zien we half april (berekeningsdatum 3 maart)  Mars over Pluto gaan dat kan niets anders zijn dan een hele heftige strijd die een beslissend punt bereikt, zou dat de val van Marioepol kunnen zijn? Dan zien we half mei (berekeningsdatum 6 maart) weer een keerpunt. Mars in het eerste huis van de Russen verlaat zijn verhoging en verliest aanzienlijk aan aanvalskracht, terwijl het MC het teken wisselt en de Maan (Heer 7 Oekraïne) zijn verhoging in Stier in gaat, wat op een verbetering voor Oekraïne duidt.”

Deze voorspelling werd  gedaan met behulp van een 1 dag = 1 week sleutel en die lijkt dus redelijk goed te werken. De conjunctie van Mars met Pluto bracht niet de complete val van Marioepol, een eenheid op het terrein van de Azov-staal fabriek bleef tot gisteren weerstand beiden. Wel viel de stad grotendeels in de handen van de Russen en werd volledig met de grond gelijk gemaakt. Ook is het Russische offensief in de Donbas nu op veel plaatsen vast gelopen of weinig succesvol, en zijn de Russen weg gedreven van Charkov in de richting van de de grens. We blijven het volgen.

Lucida Lancis

Vorige week bespraken we de eclipshoroscoop die voorafging aan de Russische invasie in Oekraïne en de kracht van de eclipsen als voorspellingsinstrument was duidelijk. Als er een gespannen situatie is ontstaan dan kun je de eclipshoroscopen gebruiken om te zien of en wanneer het uit de hand zou kunnen lopen. Een ander voorbeeld van de kracht van eclipsen is de horoscoop van de Maansverduistering die vooraf ging aan het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog die begon met de Duitse aanval op Polen op 1 september 1939. Dat levert de onderstaande eclipshoroscoop op voor Berlijn.

De ster op de Ascendant spreekt al boekdelen, het is Vindemiatrix de Tovernaarsleerling die onbeheersbare krachten gaat losmaken die totaal uit de hand zullen gaan lopen. Heer 1 geeft Duitsland aan en dat is Venus die bijna op de Descendant van de anderen valt, ze gaan dus nu in actie komen! Het MC bevestigt het geweld dat zal gaan losbarsten, het valt op de gewelddadige Sirius, de brute hoofdster van de Grote Hond. Dat zijn al heel wat aanwijzingen, waar nog eens de positie van de Maan, bij komt die in de Via Combusta valt en op Lucida Lancis, de Zuidelijke Weegschaal. Dit is een koninklijke ster die je beter kunt beschrijven als de genadeloze Schorpioensklauw die je vast grijpt en niet meer los laat.

William Lilly keek bij het werken met eclipsen ook naar de decanaten waarin de eclips valt en dat lijkt hier inderdaad te werken. Bij het tweede decanaat van Schorpioen hoort een beeld van oorlog en strijd, deze beelden bij de decanaten laten een ander aspect zien van de verdeling van de tekens dat terug gaat op een oeroude traditie.                 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *