Een week geleden op 3 maart vond er op Taiwan een aardbeving plaats en dat was er niet zo maar een, het was de krachtigste van de afgelopen vijfentwintig jaar. Er zijn meer dan duizend gewonden en negen doden te betreuren, maar voor zo’n zware aardbeving valt dat eigenlijk nog wel mee. Taiwan is goed voorbereid op aardbevingen en kent strenge bouwvoorschriften, die ook echt gehandhaafd worden. Dat is in andere landen die gevoelig zijn voor aardbevingen wel anders, met veel grotere schade als gevolg.

Ram

In landen waar aardbevingen een reëel gevaar zijn, is het een goed idee de relevante mundane horoscopen in de gaten te houden. Dat kan natuurlijk de radix van het land zijn maar ook de ingresshorocoop en eclipshoroscopen zijn de moeite van het bekijken waard. De ingresshoroscoop van het precieze moment dat de Zon de Ram weer in gaat, berekend voor de hoofdstad van het land is als  het ware een mundane solaar van het land. Natuurlijk weet je op basis daarvan nog niet wanneer precies in het jaar een eventueel gevaar zich zal manifesteren, daar zijn andere horoscopen voor, maar je hebt zo wel  een beeld van het jaar.  

Ingress Taiwan 2024

Als het om natuurrampen gaat, zijn er een paar algemene signficatoren om op te letten, traditioneel wordt Mercurius geassocieerd met aardbevingen. De reden daarvoor is dat Mercurius enerzijds een zeer aardse planeet is, hij is verbonden met de details van de stoffelijke structuur, maar ook Lucht-eigenschappen heeft en dus beweegt. De planeet verenigt altijd tegengestelde eigenschappen, daarom is hij zo variabel. Naast Mercurius is het ook goed om Neptunus in het oog te houden, de machtige zeegod laat de aarde immers schokken me zijn drietand, Neptunus kan in een klassieke duiding gewoon gebruikt worden.

Wind in de aarde

De horoscoop van de Ramingress, gemaakt  voor de Taiwanese hoofstad Taipei is heel duidelijk. Het MC van de ingress is in conjunctie met de malefic Saturnus, die Heer 8 van de dood is! Je ziet hier ook hoe een ingress specifiek kan zijn, elke plek op aarde heeft andere hoeken en cuspen. In de ingresshoroscopen gemaakt voor andere hoofdsteden, staat deze Saturnus niet op het MC en is hij waarschijnlijk ook niet Heer 8 van de dood. De aardbevingsplaneet Mercurius – “wind in de aarde” wordt benadrukt en versterkt door de conjunctie met de expansieve Noordknoop die je dus niet altijd zomaar altijd positief kunt duiden. Expansie of vergroting is niet altijd wat je zou willen zien !

Antiscion

Die Saturnus / Heer 8 op het MC is al dreigend maar wat het plaatje echt gevaarlijk maakt, is het antiscion van  die Mercurius op de Noordknoop. Gespiegeld valt deze Mercurius namelijk op het IC in oppositie met die Saturnus, wat dus ook wil zeggen dat de knopenas in Taiwan dit jaar op de MC/IC valt! Dat is dus heel duidelijk en specifiek voor aardbevingen en voor Taiwan. Neptunus staat, ook weer via antiscion op 2.32 Weegschaal in oppositie met de Zon, de orb is overigens wel op het randje. Dit geeft allemaal aan wat je kunt verwachten in Taiwan ergens dit jaar, om de tijd van gevaar nauwkeuriger te bepalen gebruik je weer andere mundane horoscopen zoals eclispen en lunaties.            

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *