Veel berouw toonde ex-premier Boris Johnson niet toen hij kort geleden ook moest vertrekken als parlementslid. Partygate, het schandaal over de borrels op Downing Street tijdens de Corona-lockdown, lijkt nu zijn hele politieke loopbaan te hebben beëindigd, maar geheel in stijl waren zijn laatste woorden: hasta la vista baby. Of hij inderdaad nog terug zal komen, daar zullen we verderop in deze blog naar kijken, maar kansloos ziet het er niet uit.

Al Iklil

Zijn val als politicus is op indrukwekkende wijze te volgen aan de hand van de progressieve Maan en zijn gang door de Maanhuizen, de Manzils. De problemen begonnen toen de Maan door de Kroon – Al Iklil-  liep, het eerste Maanhuis van de Schorpioen, die natuurlijk te maken heeft met een strijd op leven en dood. De Kroon verwijst naar de kop waar in deze Manzil de nadruk op ligt.  De Schorpioen is het beest dat door de goden wordt gestuurd om de arrogante, zichzelf overschattende jager Orion af te straffen. Dat is zeker een waarschuwing.

Al Shaula

In september ‘22 ging de Maan naar de volgende Manzil van de Schorpioen Al Qalb, het Hart, dus wat zich eerst nog maar in gedachten en beelden in de kop af speelde, wordt nu bittere realiteit het hart is de essentie van de Schorpioen. Johnson ging naar Balmoral om zijn ontslag aan te bieden aan de Queen. Nu hij ook nog moet terug treden als MP, gaat de Maan de laatste Manzil van de  Schorpioen binnen, Al Shaula, de Angel, waarmee het gif wordt geïnjecteerd tot de dood er op volgt. Het Schorpioen-proces van het doden van Orion wordt hiermee afgesloten.

Regulus!

Andere progressieve factoren vullen dat beeld aan, de (primaire) ascendant staat op het punt de vijfde en laatste term van Schorpioen binnen te gaan. Door  die beweging laat hij zijn sterkste planeet Mercurius, de heer van de vierde term, achter zich en wordt Saturnus de heer van de vijfde term geactiveerd. De inperkende  Saturnus maakt in zijn radix een driehoek met de Maan Heer 10, die in de eerste graad Schorpioen staat en dus net naar zijn val is gegaan, niet goed voor de loopbaan. Het Pars Solis (beweegt achteruit door de tekens) is net de Kreeft in gegaan  en heeft dus ook die zwakke radix-Maan, Heer 10 in val geactiveerd.

Hasta la vista? Over vijf jaar loopt de Zon over de imperiale Regulus, die naar de troon leidt en activeert Mercurius de sterkste planeet zijn radix. Dat ziet er heel krachtig uit. Dus ja, misschien zien we hem toch ooit nog weer terug op het politieke toneel.           

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *