Vorige week werd de horoscoop van de kroning van Koning Charles de Derde besproken, maar het is natuurlijk ook heel interessant om de horoscoop van de kroning van zijn moeder, die zo lang op de troon zat, te bekijken. We mogen in die horoscoop wel  zeer uitgesproken kracht verwachten gezien de lengte van haar koningschap. Net zoals bij de duiding van de kroningshoroscoop van Charles zal dit bekeken worden vanuit een electieperspectief, dus net alsof het een astrologisch gekozen moment was.

Daarbij zal niet alleen naar de planeetstanden en huisverdeling van dat moment worden gekeken maar ook naar de plaatsing van de relevante radixfactoren. Want als je een electie maakt, zijn die ook van belang, in dit geval radixheer 1 van de persoon en radixheer 10 van het werk, dat zijn Saturnus en Mars. Hun positie in de kroningshoroscoop is belangrijk, bij het maken van een electiehoroscoop moet je ook al tijd rekening houden met de  radixfactoren die op de gebeurtenis waar het om gaat betrekking hebben.

Complete dispositie

Het is onwaarschijnlijk dat hier een astroloog bij betrokken was, maar de kracht spat er echt van af!! Dit zou als een electiehoroscoop geen slechte keuze zijn geweest. De grote kracht komt voort uit Mercurius die heel sterk in zijn eigen teken in het tiende huis staat en de dispositie over nog drie planeten heeft! Mercurius is bovendien Heer 10 van de functie en Heer 1 van de persoon, ze heeft dus de touwtjes heel stevig in handen,  Mercurius beheerst meer dan de helft van de horoscoop. Dat weerspiegelt haar lange, stabiele koningschap.

Deze zo centrale en ijzersterke Mercurius staat op de krachtige Capella, ster van de eerste magnitude en in conjunctie met Mars die in haar radix Heer 10 van de baan is! Saturnus – belangrijk als radixheer 1  – staat in zijn verhoging op de koninklijke Spica, heel sterk, alleen is de conjunctie met Neptunus niet zo fijn. Deze Saturnus maakt een driehoek met de Mars/Mercurius-conjunctie. Even verderop in het tiende huis vinden we de Zon, de algemene significator van het koningschap op de koninklijke Aldebaran!     

Hyaden

Tot nu toe is is er alleen maar hele grote kracht te zien, maar natuurlijk zijn er ook tegentonen. Op het MC staat Jupiter in zijn vernietiging op Prima Hyadum, de hoofdster van de Hyaden die met teleurstelling te maken heeft. Jupiter is Heer 7 van de partner dit laat dus de grote problemen zien die Prins Philip had om zich te schikken in zijn rol. Dat het uiteindelijk toch goed kwam, zie je aan de dispositie die Mercurius over Jupiter heeft, Elisabeth hield de regie en kon de zaken in de juiste richting blijven sturen.

Ook de Maan, de algmene signficitaor van het volk, staat er niet optimaal bij, weliswaar driehoek de Zon maar ook in negatieve receptie met de significator van het koningschap. Toch blijft dit een uitzonderlijk krachtige horoscoop die haar koningschap helder weerpiegelt. Het enige wat je als astroloog zou hebben veranderd, is de kroning een kwartier later te doen, waardoor de Zon op Aldebaran op het MC staat en je die invloed van de Hyaden kwijt bent.      

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *