Twee weken geleden ging er een golf van opwinding door astronomenland. Het landingsvaartuig Philae was namelijk (bijna) volgens plan neergekomen op de komeet 67 P Churyumov-Gerasimenko. Het was de eerste keer dat een ruimtevaartuig op een komeet landde en het was een zeker een technisch hoogstandje. Ze hadden wel veel geluk want Philae stuiterde bijna van de komeet af en daarmee zou een investering van 1 miljard euro pardoes in de ruimte zijn verdwenen.Maar het ging net goed en nu zullen er gegevens worden verzameld die, naar men zegt, meer duidelijkheid kunnen opleveren over de oorsprong van het leven. Want in de aardse atmosfeer neerkomende kometen zouden de aanzet hebben gegeven tot de ontwikkeling van leven op onze planeet. Dit is niet de plaats om de serie grove misvattingen en foutieve vooronderstellingen te bespreken, onder meer over de aard van de tijd, die aan dit idee ten grondslag liggen. Als astrologen zullen we de vlucht naar de komeet met een horoscoop bekijken uit, laten we zeggen, natuurlijke affiniteit met het onderwerp. Het landingsvaartuig Philae werd naar de komeet 67 P gebracht door de ruimtesonde Rosetta die op 2 maart 2004 vanuit Frans Guyana werd gelanceerd. De horoscoop van het moment van de lancering kunt u zien door op de onderstaande link te klikken.

ROSETTA

Zoals ik in mijn boek Vaste sterren in de horoscoop – Mythologie , Maanhuizen en Constellaties ( Boekscout, Baarn, 2013) heb laten zien, kun je eigenlijk beter uit gaan van een horoscoop van het begin van de bouw van een schip of een ruimtevaartuig. Dat tijdstip is meestal niet exact te achterhalen maar er bestaat een handige truc om dat gebrek aan informatie effectief te omzeilen. Zoals ik in mijn boek met behulp van de Titanic-casus liet zien, werkt dat verbluffend goed. Helaas valt in het geval van de Rosetta zelfs de weinige informatie die je nodig hebt om deze truc toe te passen niet te achterhalen. We zullen het dus met de horoscoop van de lancering moeten doen, als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

Het eerste wat opvalt aan deze “begin van de reis”- horoscoop is de ster die op de ascendant staat. Dit is de koene, onverschrokken Altair, de heldere hoofdster in de constellatie Adelaar. Direct in de roos! Het centrale thema van de koene adelaar is de drang te willen zien hoe het boven is. Dat boven is vaak meer spiritueel omdat de Adelaar traditioneel ook de Gier is. Een gier eet van rottend aas maar dankzij zijn kale nek, wordt hij niet blijvend door de aardse vuil bevlekt. Dat is toch iets te veel om te verwachten van onze blinde broeders, de astronomen, wetenschap kan alleen het letterlijke, stoffelijke aspect van de dingen zien. Dat aspect is niet onbelangrijk, maar er is meer tussen hemel en aarde Horatio! Dat de Adelaar in het geval van Rosetta een zeer letterlijke invulling krijgt, is daarom niet verbazend. Als heldere ster met een strijdbare Mars / Jupiter natuur ontbreekt het Altair bepaald niet aan durf en dat kun je in het geval van Rosetta wel zeggen. Er is immers nogal wat durf voor nodig om te proberen op een komeet te landen!

Verder valt op dat Saturnus heer 1 retrogarde staat op cusp 6.Dat laat heel goed zien wat een waanzin dit project in feite is, de sonde vliegt van de aarde weg, de verkeerde kant op dus en beweegt zich in zeer vijandige omstandigheden (het zesde huis) die totaal niet bij hem passen (in vernietiging). De hele horoscoop is zwak, de kosmos lijkt het enthousiasme van onze blinde broeders bepaald niet te delen! Het is natuurlijk ook een volstrekt zinloos project, maar daar gaat het nu niet om .De enige planeet met veel kracht in de horoscoop is de Maan die ook de traditionele significator van schepen is. De Maan zou je dus als Rosetta kunnen zien, voor een piepklein vaartuig dat ergens rond dobbert in de ruimte, lijkt de Maan inderdaad een hele acceptabele aanduider. Daar komt  bij dat de Maan op de krachtige ster Canopus staat, de hoofdster van de constellatie het Argonautenschip. Het centrale thema van het Argonautenschip is een lange, moeilijke reis die gepaard gaat met veel strijd en problemen naar het  einddoel, het Gulden Vlies. Het treffende is dat de ster Canopus een zeer hoge zuidelijke breedte heeft en dus heel erg ver weg naar het zuiden staat. Dat kun je wel zeggen! Maar Canopus is wel een hele heldere ster en blijft dus goed zichtbaar. De ster is verder verbonden met beperkte kennis die geheel technisch van karakter is wat het doel van de vlucht goed omschrijft.

Er lijken dus voldoende aanwijzingen te zijn om de Maan als Rosetta te nemen en als we de secundaire progressies van de Maan volgen wordt dat duidelijk zichtbaar.

ROSETTAPROGRESSIES

Zo werd de ruimtesonde vanaf juni 2011 tot januari 2014 als het ware “‘in winterslaap”‘ gehouden. Zoals te zien is in de progressies (klik op de link hierboven) beweegt de Maan zich op dat moment door de Via Combusta, de Verbrande Weg. Dat is altijd een periode waarin je uitgeschakeld wordt, in horoscopen van personen laat het vaak een burnout zien (secundaire progressie van de Maan door de Verbrande Weg). De Via Combusta geldt alleen voor de Maan en heeft niets te maken met nare vaste sterren die daar ooit stonden. Het is een verschijnsel dat zijn wortels heeft in de structuur van de zodiak zelf, het is als het ware een zodiakale Volle Maan. Op het moment dat de Maan zijn zwakke positie van val in Schorpioen verlaat, begin 2014, wordt Rosetta weer volop aan gezet! In november als de vlucht het einddoel heeft bereikt, loopt de Maan over de ster Antares die cycli afsluit.

ROSETTASOLAARMARS

Het lijkt allemaal prima te werken dus: als Rosetta in 2006 angstig dicht langs Mars zeilt, staat in de solaar het Pars Fortunae (de kernkwestie dat jaar)  in oppositie met Mars.

ROSETTASOLAAR

Tenslotte, als de geslaagde landing wordt uitgevoerd staat de Grote Benefic Jupiter zeer sterk in verhoging op de ascendant van de solaar. Jupiter is weliswaar retrograde maar dat neemt zijn weldadige natuur niet weg .Het laat alleen zien dat het niet helemaal gaat zoals het zou moeten. Philae het landingsvoertuig sprong namelijk bijna terug de ruimte in. De Maan is in de solaar net in de eerste graden van de Ram aangekomen wat het beeld van een nieuwe fase bevestigt.

Het is natuurlijker hel erg leuk om te zien dat de kosmos ook regeert over de zinloze en geld verslindende ondernemingen van onze blinde broeders. Maar deze ogen te openen, dat is een illusie, wat je ook doet. Deze zijn tijdens de Verlichting finaal dicht gegaan. Helaas lijkt er voor het idee dat je de werkelijkheid tegelijkertijd vanuit diverse elkaar aanvullende perspectieven kunt bekijken geen plaats te zijn in de wetenschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *