De politieke situatie is nog steeds zeer explosief, in Gaza dat door Israël zwaar wordt gebombardeerd speelt zich een humanitaire ramp af, de Gazanen worden uitgehongerd en afgeslacht. Het leger van Israël (“Tsahal”) lijkt inmiddels te zijn begonnen met een grootschaliger grondoffensief. Het blijft mysterieus waarom de Israëli’s de waarschuwingen van de geheime diensten dat er iets op handen was negeerden. Wilden ze misschien juist dat Hamas die aanval deed zodat ze eindelijk korte metten konden maken met de Gaza-strook? Het zou kunnen, want al zou je niet willen geloven, op dit politieke niveau bestaat dit soort strategieën.

PNA

In de afgelopen weken hebben we de progressies, de solaren en de lunaren in de horoscoop van Israël bekeken waarin de ontwikkelingen duidelijk te zien waren. Van Palestijnse zijde is er ook een horoscoop, van de geboorte van de Palestijnse Nationale Autoriteit die een autonome regering van de Palestijnse gebieden (Gaza en de Westoever) zou moeten hebben gaan vormen. Het geboortetijdstip is 4 Mei 1994 in Cairo, 11:55 EEDT, Asc 5.59 Leeuw (ondertekening verdrag). We willen deze radix  nu niet duiden maar de Ascendant valt op Praesepe, de Uitwaseming van Opeengestapelde Lijken… Het is ook een ster van fragmentatie, in 2007 nam Hamas de macht over in Gaza en de (zwakke) PNA regeert alleen nog maar op de Westoever.

Maar de geboortehoroscoop van de PNA is natuurlijk van belang voor alle Palestijnse gebieden (ook op de Westoever zijn de spanningen sterk verhoogd) en de progressies zijn overduidelijk. De Zon is Heer 1 uit de radix en maakt een vierkant met de progressieve Saturnus, radix-Heer 7 van tegenstanders en radix-Heer 8 van de dood. De Maan is net de Ram in gegaan en activeert daarmee de tekenheer Mars, de planeet van de oorlog en het Pars Solis (het Zonnepars) heeft net een oppositie gemaakt met de radix-Zon, Heer 1, twee botsende Zonnen dus.

Hoeken

Ook de  twee primaire hoeken zijn heel duidelijk, de primaire Ascendant is net van teken gewisseld wat op zichzelf al op grote veranderingen wijst, want de primaire Asc staat heel lang in een teken. Met de intrede in de Maagd wordt tekenheer Mercurius geactiveerd, en Mercurius is verbrand in de radix. De Zon die Mercurius weg brandt, staat in de radix op Almach en Menkar uit Adromeda en het Zeemonster. Andromeda is de prinses die aan een eiland is vast geketend, terwijl het Zeemonster Tsahal op weg is haar te verslinden.

Algolzone

De Ascendant gaat ook over Regulus die met een genadeloze machtsstrijd te maken heeft, ook geeft  het de overweldigende  terroristische aanval van Hamas aan. Het primaire MC loopt sinds twee jaar door de beruchte crisiszone tussen Algol (26 ˚ Stier) en Prima Hyadum (6 ˚ Tweelingen) en geeft daarmee de ontwikkelingen op de langere termijn aan. Wie wil er nog astrologie doen zonder vaste sterren?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *