Deze week overleed John McCain, de meest prominente criticus van Donald Trump in diens eigen Republikeinse partij. Nu zijn er maar heel weinig politici, en zeker geen Amerikaanse, die een gevoel van respect oproepen, maar McCain is daar wellicht een uitzondering op. McCain heeft altijd een grote persoonlijke moed getoond, ook als militair en was altijd bereid om, als hij dat nodig achtte, tegen de gevestigde orde, ook in zijn eigen partij, in te gaan. Altijd een uitzonderlijk goede eigenschap! De laatste jaren uitte zich dat als een niet-aflatende stroom van kritiek op Donald Trump, die er niet voor terug deinsde om McCain op een zeer onkiese manier te beledigen.

JOHN MCCAIN

In de horoscoop van John McCain (klik op de link hierboven om zijn radix te kunnen bekijken) is er direct een ding dat in het oog springt. Hij is geboren bij zonsondergang, de Zon staat dus op zijn  Descendant en in oppositie met zijn Ascendant. Planeten die in het zevende huis staan zullen zich natuurlijk in het leven heel duidelijk gaan manifesteren, des te sterker naarmate ze dichter bij de cusp staan. Er is wel altijd spanning mee verbonden, want het zevende huis is het huis van de ander, die tegenover jou staat. Deze Zon, de algemene significator van de gevestigde macht, laat dus zien dat McCain zich altijd wat eigenzinnig tegenover de zittende macht zal opstellen.

Niettemin deed hij twee keer een poging zelf president te worden, een keer strandde hij in de voorkiezingen, de tweede keer verloor hij de verkiezingen van Barack Obama. Een ondergaande Zon  is niet alleen een indicatie voor conflicten met autoriteiten, maar ook een teken dat het moeilijk zal zijn om zelf de hoogste baas te worden. De Zon, de energie van de koning, staat immers in het huis van de ander en wordt dus maar moeilijk echt van jou.  Enerzijds is deze Zon een krachtig instrument om je te manifesteren als autoriteit, anderzijds vermindert het je kansen op het hoogste leiderschap. Daar staat bij McCain wel veel tegenover, er zijn diverse andere tekenen voor een glansrijke loopbaan.

Daar is bijvoorbeeld Jupiter die heel erg sterk in zijn eigen teken staat en in het tiende huis. Jupiter is de planeet van de bestuurlijke elite, de mensen die de plannen maken voor het land, dit is een keuze waar hij bijna niet omheen kan. Want deze zo prominente Jupiter is ook nog eens de heerser van het eerste en het tiende huis! Tegelijkertijd duiken vlakbij direct de tekenen op dat het niet allemaal van en leien dakje zal gaan, het MC staat op de zeer krachtige koninklijke Antares, het hart van de Schorpioen en de Doodsster, die het einde van een cyclus aankondigt. Antares is een zuiver martiale ster en McCain begon zijn loopbaan bij de marine als vlieger, Jupiter Heer 10 in Huis 10 vlakbij is tenslotte ook een luchtplaneet.

Hij werd echter neergeschoten boven Vietnam en gevangen genomen en gemarteld door de communisten. Dat is typisch Antares, die je ver kan brengen, maar het ook weer weg neemt. De Zon op de descendant speelt hier weer mee, hij heerst over het zesde huis van tegenslag en ziekte. Aan zijn tijd in krijgsgevangenschap, hield McCain altijd een handicap aan zijn arm over. Donald Trump merkte er over op dat hij meer hield van mensen die zich niet gevangen lieten nemen. Met Antares op het MC hebben we automatisch de al even koninklijke en martiale Aldebaran op het IC van de familie. Zowel de vader als de grootvader van McCain waren admiraal, dat was de reden dat hij zijn loopbaan bij de marine begon, maar zijn zo sterke Jupiter laat zien dat hij beter geschikt is voor het landsbestuur.

McCain zal toch ook herinnerd worden als de man die geen president werd. De Zon op de descendant en Antares laten dat zien. Maar het Zonnepunt (Asc + Zon – Maan) , de intense essentie van de energie van de Zon, is ook interessant in dit verband.  De planeetpunten voegen via conjunctie of oppositie met radixfactoren belangrijke informatie aan de duiding toe. Het Zonnepunt staat op cusp 8 van de dood op Vindemiatrix, de ster van de val door een premature oogst. Via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft- 0 ° Steenbok) valt het Zonnepars ook nog eens op Saturnus in het eerste huis, die Heer 12 van gevangenschap en zelfdestructie is en geen waardigheid heeft. Weer een indicatie dat hij niet de hoogste baas zal zijn.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *