Dinsdag  vonden in Amerika de midterm-verkiezingen plaats, halverwege de ambtstermijn van een president wordt er gestemd voor een deel van de Senaat, het hele Huis van Afgevaardigden en vele andere politieke functies. Het verliep allemaal in uiterst gespannen sfeer, veel kandidaten van de Republikeinen menen nog altijd dat er fraude is gepleegd door het Biden-kamp bij de presidentsverkiezingen in 2020.  Dat blijft een merkwaardig standpunt omdat uit geen enkele hertelling, audit of rechtszaak is gebleken dat dit inderdaad zo is.

Beperkte schade

Zo’n bewering zet dus de hele democratie onder druk en daar komt nog bij dat het er voor het Democratische kamp van president Biden niet al te best uit ziet. De Democratische meerderheid in het Huis gaat hoogstwaarschijnlijk verloren en in de Senaat hangt het er ook om. Dit is niet een dag voor Joe Biden om naar uit te kijken, het beste waar hij op kan hopen is beperkte schade. Het is daarom interessant om een blik te werpen op de lunaar van Biden, daar moet wel het een en ander in te zien zijn, de midterm-verkiezingen zijn een van de belangrijkste politieke gebeurtenissen tijdens de ambtstermijn van een president.

De oplettende lezertjes zullen iets bijzonders hebben opgemerkt in deze lunaar, deze valt op de dag voor een eclips! Dat wil zeggen dat we een Maansverduistering hebben tijdens de verkiezingsdag wat de hele uiterst gespannen situatie lijkt te weerspiegelen. Voor een zittende president lijkt een maximum aan spanning tussen de Zon en de Maan, machthebber en volk op verkiezingsdag  ook niet optimaal. In de lunaar valt  bovendien de positie van Mercurius op die heerst over het eerste en het tiende huis van de lunaar, en die dus een hele belangrijke rol heeft te vervullen.

Schorpioensklauw

Mercurius is dus Biden als persoon en Biden in zijn maatschappelijke rol deze maand en hij kan in feite niet zwakker staan. Hij staat combust, hij wordt totaal overschaduwd en hij staat op de Zuidknoop die altijd een uiterst pijnlijk offer af dwingt. Dat ziet er niet zo heel fijn uit, maar deze Zonne-kant van de eclips valt ook nog eens op de Zuidschaal, de genadeloze Schorpioensklauw. Als er iets zwak is of niet klopt, zal de Klauw dat keihard afstraffen, geen fijn vooruitzicht om als president je Zon op deze ster te hebben. Via antiscion valt ook Saturnus, Heer 6 van tegenslag op deze Zon-Mercurius en omdat ook Venus niet ver weg staat, is dit een enorme concentratie van planeetkracht wat duidt op een belangrijke gebeurtenis.   

Tekengrens     

In een lunaar zijn altijd de planeten die vlakbij een tekengrens staan van extra belang. Dat is in deze lunaar Jupiter, Heer 7 die net is terug gekomen in zijn volle kracht in zijn eigen teken Vissen. Dat duidt erop dat zijn tegenstanders krachtiger worden deze maand. Weliswaar zij ze nog retrograde, Biden blijft nog aan de macht, maar ze geven nadrukkelijk acte de présence, iedere retrograde planeet zal ooit weer recht gaan lopen. Rigel de machtige succes-ster uit Orion staat op het lunaar-MC, misschien zal dat de schade voor Biden wat kunnen beperken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *